MARCEPAN Opublikowano 30 Września 2009 #1 Opublikowano 30 Września 2009 Oczy mi juz spuchły od internetu, ale chyba skleciłem ostateczną obsadę do nowego baniaczka Proszę o komentarz, krytykę, bądż akceptację Przyjmę wszystko na zmęczoną już głowę. Baniaczek będzie jak już wspomniałem 450 litrów. 150x50x60 Przewidywany skład Cynotilapia Afra "Red Dorsal - 5 szt. Yellowki - 7 szt. Maylandia estherae red - blue (być może ob, jeszcze nie wiem, które ładniejsze ) Labidochromis sp. Mbamba - 10 szt. Afry i Yellowki już pływają u mnie od wiosny.
melonia Opublikowano 30 Września 2009 #3 Opublikowano 30 Września 2009 Samce afr "Red dorsal" są dosyć podobne do mbamb, może szkoda dublować kolory (tak tylko pod względem estetycznym). Może zamiast mbamb weź perlmutty (jeśli masz możliwość) - piękne ryby (mnie się podobają, sama je mam - chociaż nie ładne to co ładne, tylko co się komu podoba:))).
MARCEPAN Opublikowano 30 Września 2009 Autor #4 Opublikowano 30 Września 2009 Czy te perlmuty tak wyglądają jak na tym filmiku? Możesz mi coś bliżej o nich napisać? Wyglądają ciekawie. http://video.google.pl/videosearch?hl=p ... =firefox-a Pod podanym linkiem Permuty są na pierwszym filmie, tym na samej górze.
melonia Opublikowano 30 Września 2009 #5 Opublikowano 30 Września 2009 Tak, to właśnie te. Samce piękne perłowe, z jasnymi pasami (jak się "wzruszają" lub wkurzają to pasy znikają) i piękne pasiaste samiczki. Mam je dopiero trzeci miesiąc, kupiłam jako alternatywę dla caeruleusów. Na razie mieszkają razem z caeruleusami (bo jeszcze ich nie oddałam), sprengami i saulosi coral w 240l i dobrze się mają. Są najmniejsze, nie wchodzą nikomu w drogę, obie samice (mam 2+2) pływają z pełnymi pyszczkami, a silniejszy samiec trochę przegania słabszego i czasem stawia się żółtkowi. Na razie wszystko nieszkodliwie, ale jak pisałam mam je krótko. Zobaczymy co będzie potem Ale piękne są
Perez666 Opublikowano 30 Września 2009 #6 Opublikowano 30 Września 2009 l.sp.mbamba jest typowym roślinożercą a yellowki i afra preferują mięsko..jak to pogodzisz?
MARCEPAN Opublikowano 30 Września 2009 Autor #7 Opublikowano 30 Września 2009 l.sp.mbamba jest typowym roślinożercą a yellowki i afra preferują mięsko..jak to pogodzisz? A to ciekawe rzeczy piszesz. Nie mogę znaleźć tej strony, ale czytałem na niej, że mbamba zjedzą wszystko, byleby tylko nie przesadzać i nie karmić jej ochotką i sercami wołowymi.
Perez666 Opublikowano 1 Października 2009 #8 Opublikowano 1 Października 2009 z tej oto stronki http://www.cichlid-forum.com/profiles/s ... php?id=737 diet:herbivore,proszę bardzo
MARCEPAN Opublikowano 1 Października 2009 Autor #9 Opublikowano 1 Października 2009 No to chyba sprawa wyjaśniła się sama. Mbamba odpada Ale zaintrygowały mnie Permuty, które zaproponowała Melonia.
Rekomendowane odpowiedzi