Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A no nie da sie :) ale dno o wymiarach 85x85x120 (trojkat) nie bedzie az takie zle. najpierw bralem pod uwage akwarium 72x72x100 ale to juz by bylo za male.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Po dłuższej nieobecności witam ponownie. No więc doczekałam się moich pyszczaków jednak nie miałam większego wpływu na to ile ich będzie i jakie to będą gatunki... Siła wyższa niestety... Hodowca polecił coś na zasadzie przerybienia noi mamy 7 gatunków z każdego po 5 ryb... Tak wiem to straszne itp itd no cóż teraz nic nie odwróce... są więc chciałabym żeby było przynajmniej dalej dobrze wszystko robione. I mam kilka pytań:

1. Czy i co mogą jeść pyszczaki oprócz suchego ?

2. Spotkałam się z różnymi opiniami na temat soli akwariowej dodawanej zawsze przy wpuszczaniu ryb do nowego zbiornika i podmienianiu wody... Dodałam dzisiaj ale nie wiem czy dobrze zrobiłam... Stosować ją czy raczej odstawić?

Mam kilka zdjęć jednak ich jakość nie jest zachwycająca. Woda w tym kolorze ponieważ zdjęcia były robione już po tym jak dodałam soli akwariowej:

Ze zdjęciami proszę do galerii. czester_

Opublikowano
Siła wyższa niestety...

brałaś bo mierzył do Ciebie z pistoletu?

niestetynie wiem czy ktokolwiek się odważy cokolwiek napisać, aby wyszła jego rda na to aby dalej było dobrze, 7 gatunków ryb w takim akwarium ja w 720 l nie mam tylu.

Sorki ale źle wróżę temu pomysłowi no i szkoda mi tych ryb,

O BOŻE

zobaczyłem zdjęcia:

mięsożercy, roślinożercy,

agresywne mniej agresywne

ryby 10 i 20 cm jak to ma funkcjonować?

jestem w szoku

Opublikowano
Po dłuższej nieobecności witam ponownie. No więc doczekałam się moich pyszczaków jednak nie miałam większego wpływu na to ile ich będzie i jakie to będą gatunki... Siła wyższa niestety... Hodowca polecił coś na zasadzie przerybienia noi mamy 7 gatunków z każdego po 5 ryb... Tak wiem to straszne itp itd no cóż teraz nic nie odwróce... są więc chciałabym żeby było przynajmniej dalej dobrze wszystko robione. I mam kilka pytań:

1. Czy i co mogą jeść pyszczaki oprócz suchego ?

2. Spotkałam się z różnymi opiniami na temat soli akwariowej dodawanej zawsze przy wpuszczaniu ryb do nowego zbiornika i podmienianiu wody... Dodałam dzisiaj ale nie wiem czy dobrze zrobiłam... Stosować ją czy raczej odstawić?

Mam kilka zdjęć jednak ich jakość nie jest zachwycająca. Woda w tym kolorze ponieważ zdjęcia były robione już po tym jak dodałam soli akwariowej:

Ja ma pytanie do Ciebie:

O co Ci chodzi???

Zadałaś pytanie, dostałaś odpowiedź że w tym baniaku możesz mieć 2 gatunki pyszczaków i to tych najłagodniejszych a co Ty robisz?

Nakupowałaś kupę ryb (nie przemilczę faktu że na jedną rybę przypada niecałe 4 litry wody!!!!) z czego widzę auratusa, a on jest dosyć agresywny i większość z kupionych ryb rosną dosyć duże (powyżej 15cm).

Czego Ty teraz oczekujesz????

Że powiemy - GRATULACJE WITAMY W GRONIE MALAWISTÓW.

Moim zdaniem skoro i tak masz w głębokim poważaniu to co Ci sie doradza więc po co się męczyć skoro i tak zrobisz to co będziesz chciała.

Opublikowano

Po prostu masakra :shock:

Acei w takim zbiorniku, chyba tez widzę tam crabo, nio i gibiceps (jak ci urośnie to się nie obróci w tym szkle) :mrgreen:

Piękny korzonek :evil:

A kolesia który ci to doradził to bym zamknął w klatce metr na metr bez okiem i drzwi, koleś musiał mieć naprawdę wielką siłę przekonywania.

Płetwy opadają

Opublikowano
Po prostu masakra :shock:

Acei w takim zbiorniku, chyba tez widzę tam crabo, nio i gibiceps (jak ci urośnie to się nie obróci w tym szkle) :mrgreen:

Gibiceps njassae :shock:

A kolesia który ci to doradził to bym zamknął w klatce metr na metr bez okiem i drzwi, koleś musiał mieć naprawdę wielką siłę przekonywania.

Płetwy opadają

Sprzedawca jak sprzedawca - wciśnie wszystko byle by obrót był.

Gorsze dla mnie jest że przy posiadaniu wiedzy ile czego można mieć ktoś zgadza się na takie bagno w baniaku.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.