yellow Opublikowano 13 Sierpnia 2009 #1 Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Witam. Jestem tutaj nowy więc proszę o wyrozumiałość. Posiadam od niedługiego czasu stadko ok 15 sztuk Pseudotropheus polit i szukam dla nich odpowiedniego towarzystwa, a wiem, że nie są to zbyt przyjazne pysie. Rybki pływają w akwa 160x40x40 i chciałbym dorzucić do nich jeszcze jeden gatunek. Moglibyście coś odpowiedniego polecić?? Z góry dziękuję.
szulo Opublikowano 13 Sierpnia 2009 #2 Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Poczytaj to forum dużo się dowiesz viewtopic.php?f=15&t=5646
yellow Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Autor #3 Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Dzięki ale właśnie czytam i ... nic!!! Nigdzie nie widzę Pseudotropheus polit!!!
yaro Opublikowano 14 Sierpnia 2009 #4 Opublikowano 14 Sierpnia 2009 polit to roślinożerca więc takie ryby wyszukaj jako towarzystwo, oczywiście mogą być i wszystkożercy, ale ja dałbym Labeotropheus trewavasae.
yellow Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Autor #5 Opublikowano 14 Sierpnia 2009 ja dałbym Labeotropheus trewavasae. Nie powiem ryba ciekawa ale jak zdążyłem się już zorientować ciężko będzie mi coś znaleźć No chyba, że ma ktoś z okolic Wrocławia te rybki to chętnie kupię Myślałem o Labidochromis caeruleus "yellow" (ze względu na dostępność) ale czy to dobry pomysł??? Proszę pomóżcie.
yaro Opublikowano 15 Sierpnia 2009 #6 Opublikowano 15 Sierpnia 2009 tragiczny yelowek to mięsożerca. Drugi biegun żywieniowy.
eljot Opublikowano 15 Sierpnia 2009 #7 Opublikowano 15 Sierpnia 2009 A może redy? inne kolorystycznie i na tyle duże że polita się nie przestraszą
yellow Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Autor #9 Opublikowano 17 Sierpnia 2009 No to jadę dzisiaj po redy Dzięki za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi