Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak się składa, że ja mam taką obsadę i radziłbym Ci się dobrze zastanowić. Hongi są niesamowicie agresywne. Mam dosyć dużego samca, ok. 7cm i rządzi całym akwarium. Został mi jeszcze drugi samiec hongi, którego muszę szybko wymienić, bo długo tak nie pociągnie. Ja dobrze się zastanawiam nad wymianą hongi na inny gatunek, ale jednak są piękne i ciężko mi się jest z nimi rozstać. Jak coś mam póki co 2+2 po tarłach, ale będzie 1+3.

A mam pytanie. Membe deep może siedzieć z demasonkami w 240l? Będzie spokojniej niż z hongi?

Opublikowano

Ja mam demasoni z hongi juz kilka lat, przy mlodych rybach bywaly problemy, teraz juz sie wszystko ustabilizowalo. Wiadomo, ze nei koniecznie tak bedzie w kazdym zbiorniku. Zachowanie ryb jest zalezne od nastu,dziesieciu czynnikow mniej lub bardziej oczywistych. Wystroj, cecha osobnicza itp itd. Ciezko przewidziec, jak bedzie u Ciebie. Przy odrobinie pomyslu i szczescia - moze sie udac. Jak bedziesz rezygnowal z tego samca to z checia go przyjme, lub wymienie na mloda samiczke ;)

Opublikowano

Póki co strasznie denerwuje mnie to, że opanował całe akwarium i tylko jego widać. Co do tego samca, to ja zaopatruję się u malawiana. Ostatnio jak u niego byłem miał jeszcze sporo hongi i dużo narybku, więc napisz do niego.

Opublikowano

Będę się starał opanować ekipę hongi i demasoni,myślałem że może hongi wjedzie 2 samcowo ale z tego co tu piszecie widzę ze 1 plus 4-5 będzie jedyną opcją.

Opublikowano

Hongi zakupione(1+4),ale musiałem się za nimi nie zle w Poznaniu nabiegać,teraz zostaje dokupić Demasoni których tez jest w sklepach jak na lekarstrwo.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Sabotage, ja mam samca Hongi. I jeszcze drugiego osobnika, wygląda na samicę, ale ma 2 atrapy jajowe. Czy samice Hongi mają atrapy? Dostałam je gratis jako nieagresywne i wyrosły jakie wyrosły, heh.