Tło wewnętrzne na bokach akwarium
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Przez Tomasz78 · Opublikowano
Na 1 zdjęciu jest aulonocara fire fish. To w końcu kupiłeś taką czy Ci się wykluła taka... -
Przez urbanskiwitold · Opublikowano
Aulonacary nigdy nie miałem więc odpada. Chyba że ze sklepu taką dostałem i dopiero jak wyrosła i nabrała kolorów dopatrzyłem że się różni. -
Przez Bartek_De · Opublikowano
Zdjęcia można dodawać bezpośrednio do postu, nie potrzeba zewnętrznych serwerów. Tak jest łatwiej i bezpieczniej. -
Przez Tomasz78 · Opublikowano
Sądząc po kształcie pyska obstawiam mieszańca aulonocary z saulosi lub aulonocary z cynotilapią, chyba że masz w akwa jeszcze jakieś gatunki. -
Przez Mynio Akwa · Opublikowano
Witaj. Bardzo ładnie się komponuje wystrój zbiornika z tłem 🧨 Jeden z lepiej urządzonych zbiorników na forum. A to bardzo duży komplement. Sądzę, że mogłeś wziąć po dziesięć sztuk z każdego gatunku. Zawsze miałbyś większe szanse na trafienie pasującego Ci układu. -
Przez Szymon898 · Opublikowano
Witam serdecznie, 3 dni temu zakupiłem 7 saulosi do mojego zbiornika. Po powrocie do domu i dokładnemu przyjrzeniu się pod światłem zauważyłem że jedna rybka odstaje kolorystyką od innych ( jest jaskrawo- żółta) Stąd moje pytanie czy aby napewno jest to saulosi? Mam pewne wątpliwości, lecz są to dopiero moje pierwsze kroki w kierunku malawi i możliwe, że jestem przewrażliwiony a rybka z czasem nabierze barw. Co myślicie? https://files.fm/u/4hctauc54r -
Przez urbanskiwitold · Opublikowano
Mam zagwozdkę z tą rybą albo jest to niestandardowo wybarwiony Chindongo Saulosi albo cynatolapia afra cobue bez pomarańczowego wybarwienie. Jakie jest wasze zdanie? Zastanawiam się czy nie jest to hybryda pomiędzy nimi dwoma bo miałem oba gatunki w zbiorniku. -
Przez lukBB · Opublikowano
Witaj👋 Cieszę się, że dołączyłeś do naszej społeczność i to od razu z pokaźnym litrażem👍 tak jak koledzy pisali, pochwal się sumpem, modułami i wszystkim co tam jeszcze udało Ci się stworzyć. Trzymam kciuki za baniak, wrzucaj foty co jakiś jak ryby będą rosły🙂 Pozdrawiam! -
Przez Bojar · Opublikowano
Naprawdę ładne "malawi" 👏 Z biegiem czasu jak obrośnie glonem będzie jeszcze ładniejsze. Co do połączenia Rdzawych z Esterkami to może być różnie. U mnie takie połączenie funkcjonowało bez zarzutu. -
Przez pulpet · Opublikowano
Cześć! Co do walorów estetycznych, wszystko zostało już napisane i optycznie faktycznie petarda. Oko cieszy aż miło. Ale mam taką naturę, że się przyczepie😜. Kombinujesz w dobrym kierunku. Podnieś to rumowisko, i popracuj nad środkiem. Jak ryby podrosną to będzie mało enklaw i zacznie się agresywnie robić. Potnij środek, żeby ryby miały swoje miejsca. Taki układ jak teraz będzie wypychał obsadę do przodu i na środek. Tam za bardzo nie ma się gdzie schować i wraz ze wzrostem poszczególnych osobników zaczną się przepychanki o te bardziej odosobnione miejsca. Słabsze ryby ucierpią. Połączenie Rdzawych z Estherae u mnie wyszło blado. Spora różnica temperamentów i z Rdzawych zrezygnowałem, bo cierpiały mocno. Za to Esterki świetnie funkcjonują z Mainganono u mnie. Ryby podrosną, poobserwujesz, pokombinujesz, coś tam pozmieniasz i będzie super. Powodzenia 👍
-
-
Tematy
-
Grafiki
Rekomendowane odpowiedzi