Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

244fd

Oczywiście że nie robi się, przecież wychodzi absurdalnie drogo i nieopłacalnie. 10x lepiej jest kupić w sklepie tradycyjną 240-kę.

nie jest absurdalnie drozej ani nieoplacalne.

akwa z 10 mm szyby jest droższe niewiele, ale zauważalnie. jednak komu zalezy na estetyce np. ma akwarium otwarte, bedzie brał z 10 i na dodatek bedzie mu zalezalo na szlifowanych krawedziach.

Duze róznice byly w przypadku szkla opti, gdzie m2 szkla 10 mm był 2x drozszy niz m2 8 mm. jak jest teraz nie wiem.

Ludzie na allegro kłóca się o 3 zł róznicy, kiedy zaledwie o 3-5 zł drozej mozna kupic w opcji "kup teraz". I przez te kłótnie kupuja o 10 zł drożej niz była opcja "kup teraz" :).

Sprzedawca zalezy aby oferowac towar który sie sprzedaje. Dlatego akwa z 8 mm szyby z wzmocnieniami wzdluznymi jest w sprzedazy w 99 % . Przemawia tez za tym fakt, ze transportujac, te z 8 mm sa lzejsze. Pod wzgledem wytrzymalosci - oczekiwane min spełniają

Opublikowano
Duze róznice byly w przypadku szkla opti, gdzie m2 szkla 10 mm był 2x drozszy niz m2 8 mm. jak jest teraz nie wiem.

Teraz jest tak samo powiedziałbym nawet że 3x drożej. Jak sie orientowałem ile bym za płacił tylko za przednia szybę do mojego szkła to cena tylko jednej szyby była prawie taka sama jak całego baniaka z float.

Opublikowano
Teraz jest tak samo powiedziałbym nawet że 3x drożej. Jak sie orientowałem ile bym za płacił tylko za przednia szybę do mojego szkła to cena tylko jednej szyby była prawie taka sama jak całego baniaka z float.
u mnie tak samo: szyba 150x50 8mm kosztowałaby tyle co cały baniak z float-u.
Opublikowano

problem z jedną szybą jest główny: jeśli zwykle nie robią z takiego szkła np. małe zakłady szklarskie, to musi kupić całą dużą taflę. I ma reszta zostać ? ktoś musi za to zapłacić.

Spytajcie więc ile kosztuje całe akwarium z opti. okaże się że jest max 3 razy droższe a nie 5-6 (bo akwa ma 5 szyb + robocizna).

Ja mam z opti i jest super zadowolony.