Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

5 cm yellow inkubuje 6 dni ale raz nosi jaja a raz ich nie ma,chyba zostawia je pod skałą :? inne jej nie ganiają.Nie wiem co się dzieje.Wczesniej też nie donosiła :(

Opublikowano

Za mało podałaś danych żeby zgadnąć odpowiedź. Jakie duże akwa, czy to młoda samica i jej pierwsze tarło, czy pływa w ogólnym czy w kotniku itd.

Opublikowano
Za mało podałaś danych żeby zgadnąć odpowiedź.

Prawie wszystko podała :twisted:

Jakie duże akwa,

to jest to "prawie" :mrgreen:

czy to młoda samica

5 cm yellow

i jej pierwsze tarło

Wczesniej też nie donosiła :(

czy pływa w ogólnym czy w kotniku

inne jej nie ganiają.

Napisz jaki baniak co i w jakich ilościach tam pływa...

Opublikowano

Tak Sabotage to ta Kamila z czata hehehe...Tylko teraz nie pamiętam za bardzo tej obsady, wiem, że auratus tam chyba pływał, nie wiem czy nie pawiookie. Wiem, że koszmar. I chyba w 112l jak nie mniej. Może Ty więcej pamiętasz

Opublikowano

Witam :wink: Moje akwa ma 120/50/40 skały wapień filipiński, podłoże piasek mieszany ze żwirkiem koralowym, rybka ma ok 9 miesięcy i całkowicie wypluła ikrę to jej drugie bez potomstwa :( Rośliny-1 anubias i 1wallisseneria temperatura 26 stopni.Obsada 6 yellow w tym 4 samice i 1 samiec, co do 1 nie jestem pewna, wszystkie ok 5cm+ 2 małe maingano 2 cm.Akwa mam od pół roku i wszystkiego się dopiero uczę :? oświetlenie to power glo i akwa glo i smutno mi że rybki nie mają dzieci :(

Opublikowano

Zapomniałam dodać,że inkubującej yellow nie odłowilam , chyba z braku doświadczenia nie daje rady jej odłowić :evil: tym bardziej, że zmyka w stresie między skały i wypływa z pustym pysiem :( Jak Wy to robicie? pozdrawiam K.

Opublikowano

Po prostu daj jej potrenowac. Tymi probami nieudolnego odlawiania na pewno jej nie pomagasz. Z czasem nauczy sie inkubowac ikre i doczekasz sie mlodych. Poki co chill, niech sobie polyka.

Opublikowano

Cóż, moja samiczka Yellow inkubowała jakieś 10 dni. Później czarł prysł i ikrę zapewne połknęła, a ma mniej więcej 7 - 8 miesięcy. Jeszcze się nauczy mieć dzieci :)