Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam do was prośbę czy moglibyście w tym wątku zamieść swoje przepisy kulinarne które sami robicie dla swoich ryb .

Pozwolicie że zacznę .

Ja daje moim rybom pewną mieszankę składającą się z krewetek i groszku dokładny przepis to.

Potrzebujemy 1kilogram całych mrożonych krewetek , 1 kilogram zielonego mrożonego groszku , 10 mililitrów sproszkowanej spiruliny (można ją dostać w dobrym sklepie ze zdrową żywnością ) , 100 gramów żelatyny w proszku ( ok 1 czubatej łyżki stołowej ) , 10 kropel witamin i minerałów dla ryb .

To były składniki a teraz jak przygotować to danie.

Czekamy ok 20 minut aż krewetki i groszek się lekko ocieplą . Po lekkim rozmrożeniu mielimy je w maszynce do mielenia mięsa na jednolitą masę . Do niej dodajemy sproszkowaną spirulinę i witaminy dla ryb . Żelatynę rozpuszczamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i mieszamy z uzyskaną masą . Po zmieszaniu wylewamy masę do foremek ma lud i wsadzamy do lodówki żeby stężała . Niemożna im dawać też za dużo i nie za często najlepiej 2 razy w tygodniu . :D

Opublikowano

Moje lubia hamburgery. Widze pewna niescislosc, dokladnie tututu..

100 gramów żelatyny w proszku ( ok 1 łyżeczka )

Mam do czynienia z gramami i powiem Ci, ze 100g to znacznie wiecej niz lyzeczka :)