Gość Opublikowano 29 Maja 2009 #11 Opublikowano 29 Maja 2009 a czy przypadkiem Salifert nie jest dedykowany/tylko do wody slonej ? sam uzywam Saliferta, ale w morskim... nie wiem, czy i jak to moze sie przekladac na uzyskane wartosci w slodkim :?: musze porownac, w slodkim uzywam kropelek Sery...
aarset Opublikowano 29 Maja 2009 #12 Opublikowano 29 Maja 2009 a czy przypadkiem Salifert nie jest dedykowany/tylko do wody slonej ? sam uzywam Saliferta, ale w morskim... nie wiem, czy i jak to moze sie przekladac na uzyskane wartosci w slodkim :?: musze porownac, w slodkim uzywam kropelek Sery... Można go używać zarówno do badania wody morskiej jak i słodkiej(ta sama skala).
wojtass Opublikowano 29 Maja 2009 Autor #13 Opublikowano 29 Maja 2009 A ja z uporem maniaka będę polecał testy firmy Salifert. . To chyba przetestuje firme Salifert, bo JBL pokazuje tez 80 nawet przy 50% podmianie wody. A do tego mam nitrareduktor ktory przeznaczony jest do 2x wiekszego zbiornika niz posiadam, wiec to jakas sciema z tymi testami.
Rekomendowane odpowiedzi