Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Hongi i mbamby jeszcze by się jakoś w większym ułożyły ale yellow to z hongi skrajne upodobania dietetyczne więc odpada. Mbamba z yellow to w sumie fajny pomysł w mniejszym baniaku to mogłoby styknąć ale jakbyś chciał coś na 3-go to fajnie prezentowały by się Metriaclima livingstonii. W większym baniaku poza yellow i mbambami dałbym Cynotilapie axelrodii lub socolofi oraz jakąś większą Metriaclime np callainos lub estherae.

Alterantywa dla mbamb ? To elongatus mpanga ryba bardzo zbliżona i równie ładna. Do elonga w mniejszym baniaku dałbym msobo magunga i już by stykło albo ewentualnie dorzuciłbym jakiegoś mniejszego sprengerae czy livingstonii. W większym szkiełku alternatywą dla mbamby mógłby być mój faworyt czyli zebra chilumba ... do niego dołożyłbym acei i yellow. Wiem ze chilumba duża ale jak jej nie kochać ;)

Obsada yellow + mbamba +Cynotilapia axelrodii + ew. estherae przemawia do mnie najbardziej , szczególnie że yellow i cynotilapie juz mam :mrgreen: .

Ale propozycja obsady: zebra chilumba + acei +yellow jest bardzo ciekawa .

W jakich haremah byś ją Hari proponował do 500 l ? Bo wszystkie rybska dosyć duże są .

Opublikowano

Chilumba 1 na 4 ( inaczej nie pójdzie te zebray potrafią jednak wypatroszyć przeciwnika dość szybko ;) na szczęście są umiarkowanie agresywne wobec ryb nie podobnych do siebie i ustępujących im z drogi ) yellow 1-3 +5-6 ( jak się uda i zależy jak je masz u siebie. Acei też 1 na 4 bo różnica w sumie miedzy samcem a samicami niewielka