Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W najbliższym czasie będe miał akwa jak w tytule i zastanawiam się nad filtracją. Mam narazie w 60l Penn-Plaxa 150(kaskada) wypchana po brzegi ceramiką przepływ ma 540l/h. Mam także starusieńki Fan 2 przepływ ok.350h/l chyba. razem 790l/h czyli chyba bardzo słabo. Nie ma mowy o kubełku nie mam tyle kasy. Czyli w gre wchodzi kupienie jakiejś drugiej kaskady jako 2 biolog lub kupienie jakiegoś dobrego mechanika z 1000l/h myślę że starczy. Poradzcie co najlepiej kupić tak gdzieś do 70zł. A i jak najlepiej je umiejscowić żeby nie robiły pralki. Kaskadę muszę mieć na lewym boku akwa ale w takim razie gdzie mechanik.

Proszę o odpwiedz

Opublikowano

No nie wiem może się wyrobie z kasą na ten kubełek. Muszę sprzedać 63l full zestaw i za to kupić jakiś używany 120-150l ,może jak dołoże kase starczy mi na kubełek :? Tylko szkoda mi tej kaskady. To jakbym miał kubełek to sprzedać kaskade czy żeby była razem z mechanikiem i kubełkiem. A i czekam jeszcze na propozycje rozmieszczenia tego wszystkiego. Też myślałem o tym resunie.

PS:Jakby ktoś miał na handel niedrogo kubeł to prosze o kontakt (sorry za to ogłoszenie ale nie chce tworzyć miliona tematów)

Opublikowano

OK. Jak się wyrobie z kasą to tak zrobie. A i może wiecie o co biegoa, bo mam od pary miesięcy tą kaskade penn-plaxa. Na początku była bardzo silna, a potem stopniowo coraz gorzej. Wczoraj porządnie ją umyłem i dalej to samo a dodatkowo dzisiaj ledwo co chodzi i strasznie brzęczy. Co mam zrobić?? Jakby ktoś miał niedrogo używny kubełek lub tego resuna to bardzo prosze o kontakt. Nadal czekam na odpowiedz jak usytuawać filtry.