Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czy eheim 2226 wart jest tej kasy?

Nie. Za cenę tego Eheima masz dwie Tetry wydaje mi się, że nawet gdyby ci się popsuła w co wątpię (co druga nie jest wadliwa) to zostaje ci jeszcze kasa na drugi filtr, zakładając, że pierwszego nie obejmuje gwarancja.

Opublikowano

Zapominacie o jednej kwestii - eheim ma w tej cenie dobrej jakości ceramikę i choć trochę koszt ogólny zakupu filtra biologicznego się zwraca. Jeśli ktoś już ma wkłady, to wtedy różnica w cenie między eheimem a innymi filtrami jest faktycznie duża.

Szulo, a wolał byś kupić jeden filtr, który PRAWIE wcale się nie psuje, czy dwa, które psują się często? Bo z tych dwóch opcji to wziąłbym eheima. A jeśli miałbym trzecią możliwość, wziąłbym tą pośrednią, czyli dobrego, nieco droższego od Tetry Atmana.

Opublikowano

Ostatnio na allegro widziałem Tetre z wkładami. A co do psucia mam wielu znajomych co posiadają te filtry i nigdy jeszcze nie słyszałem by coś z nimi się działo.

Opublikowano

Ja mam tetrę i nie polecam jej. Gdybym teraz miała kupować kubeł to wolałabym dołożyć kasy i kupić porządny. No ale wtedy patrzyłam na ceny i zależało, żeby wszystko jak najtaniej. Człowiek uczy się na błędach. Lepiej dozbierać i kupić dobry niż badziewie i nerwy tracić

Opublikowano

A ja swoją tetrę kupiłem niestety używaną. Namęczyłem się sporo, a okazało się, że w aquastopie przesunęła się uszczelka. Poprawiłem i już nie ma mowy o wycieku. Jakbym głowicy nie zakładał to nic nie przecieka. W porównaniu do fluvala 404, tetra jest bezgłośna. Kupuj, gwarancję dostaniesz - jeżeli będziesz miał perfidnego pecha, w ostateczności oddasz do naprawy.

Opublikowano

Ja mam JBL e 900 i 200 i jest super zadnych wad w przelywie nie ma jest strasznie cichy - musze ucho do niego przylozyc zeby uslyszec czy wogole dziala wiec naprawde polecam. Nie wiem skad sie wziela zla opinia o nich ja jestes baaaaaaaaaardzo zadowolony. A jesli chodzi o wewnetrzny to tez mam szuta750 i daje rade ale kombinowania bylo z ustawieniem kamieni zeby ladnie zbieralo. Wiec polecam cos mocniejszego.

Opublikowano

Ja mam JBL-a Cristal Profi i nie narzekam...żadnych wycieków,i niespodzianek. Filtr jest cichutki,a przepływ też ok PRZYNAJMNIEJ NARAZIE .Hula u mnie prawie rok..wydaje mi się że wszystko zależy od szczęscia na jaki egzemplarz się trafi :)

Opublikowano
Nie wiem skad sie wziela zla opinia o nich ja jestes baaaaaaaaaardzo zadowolony.

Stąd, że pewna partia z serii CristalProfi miała wirniki wadliwe i buczały jak traktory. Mój z tej właśnie serii po wymianie wirnika, chodzi już ponad rok i go nie słychać. Ot, wykorzystał ktoś potknięcie firmy i syf się za JBLem ciągnie do dzisiaj. Mimo, że przynajmniej w moim przypadku, reklamacje załatwiali bez jakiegokolwiek problemu.