Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie odnośnie świetlówek LED. Mam belkę oświetleniową na dwie świetlówki 150cm, 54W. Zamontowane w niej są: oprawki, zwykły statecznik i startery. Co muszę wyrzucić, zamienić ewentualnie dokupić aby w/w ledy zadziałały?

Opublikowano

Wszystko :D

Kup uchwyty na świetlówki T8 i przymocuj do belki, świetlówki są zasilane 230V , bezpośrednio nie trzeba żadnych stateczników czy innej elektroniki.

Opublikowano
Mam pytanie odnośnie świetlówek LED. Mam belkę oświetleniową na dwie świetlówki 150cm, 54W. Zamontowane w niej są: oprawki, zwykły statecznik i startery. Co muszę wyrzucić, zamienić ewentualnie dokupić aby w/w ledy zadziałały?

Swietlowki ldowe widzialem tylko w wymiarach T8 (najwieksza jaka widzialem to 120cm choc moze sa wieksze) wiec trzeba by dopasowac oprawki (grosze). Z ukladu trzeba wywalic statecznik (nie wazne czy jest elektroniczny czy magnetyczny) i podlaczyc swietlowke jak zwykla zarowke.

post-9338-14695712405436_thumb.jpeg

Opublikowano

Ale co uściślić?

Rodzaj zasilacza , czy jak zasilić te świetlówki?

Przy świetlówkach z linku który podałem , można regulować jasność świecenia poprzez zmianę napięcia zasilania od22-28V.

W tym samym sklepie znajdziesz dedykowane zasilacze.

Opublikowano

@Yaro ,przepraszam , źle Cię zrozumiałem, myślałem , że piszesz , iż w ogóle nie ma świetlówek ledowych , jako ekwiwalentu T5:)

A 150cm , rzeczywiście nie ma w T5:)

@Aarset , to co podałem w linku do E-rybki , działają bez zasilacza:)

Ja takie daję u siebie do akwarium:)