Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wiec tak zmieniam obsadę ze starej zostawiam red redy 3+5

czy mogę dołożyć coś takiego

20-demasoni żeby sie dobra ekipa dobrała.

10-maigano

10-??? nie wiem czego dobrze było jakież zółte chyba ze travavase mysląłem też nad msobo co możecie polecić jeszcze?

oczywiście jak podrosną to redukcja.

Opublikowano

Do Redów 20 Demasoni i jeszcze 20 innych? czy któraś z tych opcji. Bo jak wszystko na arz, to to jest przecież za dużo. Redy i Demasoni ok, były już takie propozycje i ktoś to trzymał. Zastanawiam się tylko nad pokarmem mięsnym - Demasoni jest na niego strasznie wrażliwy, a Red czasem coś musi skubnąć mięsnego...

Opublikowano

Rowniez mysle, ze 20 demoasni sztuk to przegiecie ;)

Z demasoni ja bym zrobil tak, kupil z 10 sztuk i juz tak zostawil. Jak Ci wyrosnie nawet 5+5 to bedzie dobrze. IMO w tym przypadku mozemy zapomniec o idealnym haremie. Nie ma zasady, mi spokojnie udalo sie utrzymac przez 3 lata bodajze 4+5 i to bez wiekszych afer. Czym mniejszy zbiornik tym wiecej demasoni bym dal.

Co do cyaneorhabdosa, moze byc aczkolwiek, jesli celujesz chocby w demasoni + maingano + msobo , to moze zrobic sie zbyt monotonnie. Same niebiesko granatowe w paski i plamy ;)

Ja osobiscie zamiast maingano dalbym hongi i do tego dolozylbym wlasnie trewavasae.

Jesli mialbym cos polecic, to:

-Ps.demasoni (top1 mbuna:D)

-L.trewavasae

-M.red-red

-L. hongi (srt czy orgi:)) (top2 mbuna;d)

Dieta OK, nie powinno byc tu gatunku jakos wybitnie zdominowanego, kolorowo jest, da rade.

EDIT: Pomysl jeszcze nad fuelleborni (katale, ob), nie wiem, czy nie beda za wielkie i na pewno zdominuja zbiornik , ale moze warto?