aarset Opublikowano 21 Kwietnia 2009 #1 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Właśnie podłączyłem nową pompę Aquabee UP3000 zamiast AT-203. Dmucha pięknie, ale jest dość głośna( głośniejsza od Atmana). Czy te typy tak mają, czy jej przejdzie? Jak jest z jej głośnością poza akwarium( myślałem o filtracji narurowej)?
sabotage Opublikowano 21 Kwietnia 2009 #2 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Hmm, na moje to te pompy sa "dosc" glosne. Jesli montujesz je, nazwalbym to w standardowy sposob, zarowno w, jak i poza akwarium. Jesli ja mialbym za duzo kasy na pompe, kupilbym raczej quite one, albo deltec'a, eheim'y z wyzszej polki tez sa zdecydowanie cichsze. Tylko, ja nie wiem co dla Ciebie znaczy "dosc glosna" bo to wrazenie raczej subiektywne Na obrone aquabee powiem, ze istnieja sposoby na wyciszenie glowicy. ..a moze problem to po prostu nieodpowiednie odpowietrzenie?
aarset Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Autor #3 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Dzięki. Spróbuję coś przy niej pomajstrować
makok Opublikowano 24 Kwietnia 2009 #4 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 mam up2000 i up3000 3000 jak się rozpędzi to może denerwować, ale tylko w standardowym ustawieniu... nie wiem do czego i jak jej używasz, ale ja mam obie pompy zrobione tak, że w dużej gąbce (atman nr 5) wyciąłem wnętrze (w połowie gąbki) i do tego wsadziłem pompę - a to luzem za kamień w akwa... tylko je jej nie stosuje jako wewnętrzny więc mogłem luzem... do tego miękki wąż i raz na dwa tyg smaruje kapką oleju trzpień... i cichosza drugą mam w zamkniętym "sumpie" pod złozem i jest słabsza, więc wogóle nie wiem że ją mam
Rekomendowane odpowiedzi