Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moja samica labeotropheus trewavasae od dwuch dni inkubuje młode :D . Temperatura w akwa wynosi 26-27 stopni. jak długo potrwa, zanim młode będą w pełni samodzielnie (podobno tydzień, ale różnie mówią więdz pytam) :?:

Opublikowano

Właśnie wtedy :mrgreen: Jeżeli inkubacja przebiegać będzie bez większych zakłóceń (albo nie jest to pierwsza inkubacja tej samicy) to najczęściej młode wypuszczane są po 20-21 dniach (mniej więcej).

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

ja od 2 tygodni jestem posiadaczem mlodych trewavasae, 5szt. lecz niestety wszystkie samce, bo z tego co zauwazylem to mlode trewavasae tuż po narodzinach mozna rozpoznac po kolorze, poprzednim razem narodzila sie tylko jedna rybka i byla od razu pomaranczowo-rozowa, wiec mysle ze trewavasae rodza sie tak ze mozna je rozpoznac... a moze sie myle?? podpowiedzcie<prosi>

Opublikowano

Ja mam od 3 tyg i na oko układ 50/50 :) Przyszły na świat tego samego dnia co demasoni , Maylandia OB , Yelow i Aulonocara . Czyzby 3tyg temu prądu nie było ? :)

A tak na powaznie to inetersujace są przyrosty Labeotropheusów - po 3 tyg są 2x takie jak reszta załogi :)