Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaka roślina najlepiej nadaje się na zamaskowanie sprzętu? Początkowo w akwa nie chciałem żadnych roślin, ale... ! Tło mam zrobione z czarnej naklejki, więc za tłem sprzętu nie schowam, a kamienie (serpentynit) sięgają nieco ponad połowe wysokości akwa, więc część mechanika i tak widać. Cały sprzet (mechanik, wlot wewnętrznego i grzałkę) mam w jednym rogu. Dlatego pomyślałem właśnie o jakiejś roslince.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Odgrzebałem ten wąte,k ponieważ problem wrócił do mnie niczym bumerang :) Jakiś czas temu posadziłem w akwa kilka nurzańców. Wysokie na ponad 40 cm pięknie zasłoniły mechanika, o co właśnie mi chodziło. Początkowo byłem przeciwny roslinom w malawi, ale te kilka nurzańców naprawdę dodało mojemu akwa uroku... do czasu aż.. no właśnie, aż moje rybska go zniszczyły. Kompletnie go poobgryzały, tak że na dzien dzisiejszy w akwa mam kilka kikutów wystających z piasku :( Próbować raz jeszcze z tym nurzańcem (bo naprawdę przez kilka dni ładnie to wyglądało), czy może wsadzić jakąś inną roślinę, której tak szybko nie zniszczą?

Opublikowano

możesz popróbować, ale rybom wprowadź jakiś roślinny pokarm (parzony mniszek, brokuły, kiełki) to może się odczepią od zielska w akwarium.