Skocz do zawartości

Obsada zbiornika 180 x 60 x 50 cm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co Waszym zdaniem można z powodzeniem trzymać w zbiorniku z tematu ?

do wyboru jak na razie mam :

- Metriaclima Calainos

- Metriaclima Prysonotos O /B Nakantenga

- Nimbo. Polystigma

- Nimbo. Linni

- Nimbo. Livingstonii

- Buccochromis Notataenia

- Haemitichromis Urotaenia

- Protomelas Stevani Eastern

- Copadichromis Blue Crest

- Copadichromis Three Spots

Wszystko WF-y. Pewnie skończy się na Metriaclimie :)

Pozdrawiam i Wesołego Alleluja.

Przemek

Opublikowano

Raczej nie skończy się na tych Maylandiach ponieważ....Metriaclima Prysonotos to nazwa handlowa , nie systematyczna i szczerze mówiąc nie wiem co to :mrgreen:

Dałbym Protomelasa , z tego co widziałem w Twoim sklepie (muszę to napisać , bo od błędów w nazwie aż się roi :mrgreen: ), masz kilka gatunków aulonek , więc dałbym Aulonocara Marmelela(to Twoja pisownia , poprawna to: Aulonocara Jacobfreibergi Mamelela), oraz Copadichromisa choć o tych co piszesz nie mam zielonego pojęcia , a także poza sklepami nie znalazłem opisów.

Jeśli masz opisy to daj linkę:)

A najlepiej zrób zdjęcia i wstaw do galerii:)

Opublikowano
Dałbym Protomelasa , z tego co widziałem w Twoim sklepie (muszę to napisać , bo od błędów w nazwie aż się roi :mrgreen: ), masz kilka gatunków aulonek , więc dałbym Aulonocara Marmelela(to Twoja pisownia , poprawna to: Aulonocara Jacobfreibergi Mamelela), oraz Copadichromisa choć o tych co piszesz nie mam zielonego pojęcia

Dokladnie, widze, ze handlowcy gora, wroc do Tanganiki bo kleszczysz :/

PS W ogole dla mnie to kolega handlarz-zawiodowiec - plebs, peace.

PS2 Bez urazy, jak sie uraziles - trudno.

PS3 Milo ,ze podajesz odmainy barwne bez gatunkowych.

Opublikowano
Powiem tak , ja z Waszego forum korzystać nie będę. Bez urazy.

Przemek nie denerwuj się:)

Podałeś nazwy handlowe , a te nazwy są po prostu pomieszaniem z poplątaniem.

Gdy oglądałem stronę Twojego sklepu to w nazwach ryb z Malawi roi się od błędów, to nie jest złośliwe z mojej strony , tylko fakty.

Jeśli chcesz sprzedawać ryby akwarystom , miłośnikom tego biotopu to po prostu musisz podać nazwy systematyczne , nie wzięte z sufitu jak choćby ta "marmelela".

Nie wierze , że przy rybach z Tanganiki, na których się nie znam , podajesz tak samo pokaleczone nazwy.

Jeśli się nie nauczysz tych nazw , to po prostu ciężko Ci będzie cokolwiek sprzedać.

A już z tych nazw które potrafiłem odcyfrować spodobały mi się Aulony Chitande type:)