Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moje doswiadczenia z w/w pokarmem sa bardzo zblizone do doswiadczen VDR'a, pokarm znika w mgnieniu oka...

Zdecydowanie to wlasnie Hikari jest najchetniej zjadanym suchym pokarmem...

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam.

Z powodu że nie chciałem zakładać nowego tematu, dołączę się tu...

więc tak przeglądając pewne forum akwarystyczne ( nie napisze jakie, ponieważ nie chce reklamować ) natknąłem się na post z września 2006

gdzie jeden użytkownik napisał tak: cytuje

Hikari niestety nie do zdobycia-zakaz handlu w UE ze względu na jeden ze składników...

chciałbym się dowiedzieć coś na ten temat, czy może mi ktoś napisać o jaki składnik chodzi :?:

z góry dzięki i pozdrawiam

Opublikowano
Hikari niestety nie do zdobycia-zakaz handlu w UE ze względu na jeden ze składników...

bzdura! Hikari ma w Polsce całkowicie legalnego dystrybutora, u którego nikt o owym zakazie nic nie słyszał....

Opublikowano

bzdura! Hikari ma w Polsce całkowicie legalnego dystrybutora, u którego nikt o owym zakazie nic nie słyszał....

hmm ja nie wiem więc się pytam :P

tylko zauważ że ten cytat jest z początku września 2006

Opublikowano

w 2006 były już o tym i tu dyskusje [a moze na stary jeszcze forum :? ] ale temat gdzieś zakopany, problem był taki ze wczesniej wielu stosowało hikari a po wstąpieniu Polski do UE w 2005 faktycznie był bardzo duży problem z dostepnością hikari i praktycznie można było kupić tylko to co było w magazynach z zapasów sprzed wstąpienia do UE. Jako że wtedy karmiłem tez hikari a pokarm mi się kończył to interweniowałem w um-umie gdzie robiłem zakupy a o ile pamięc mnie nie myli to bliźniak2 to potwierdził czyli jest to info z dwóch niezależnych źródeł zajmujących się handlem art akwarystycznymi - chodziło o to że hikari nie maiło jakiś kwitów wymaganych przez strone polską po wstapieniu do UE i nie chodziło o jakis konkretny składnik uważany za zły, tylko o pokarm jako o całość, z tym że już koło połowy 2006 roku wszystko się unormowało.

Natomiast czy to było tak czy tez im padła z jakiegoś innego powodu dystybucja na jakiś czas to tego na 100% niewim poza tym że sam miałem problemy z zakupem

Opublikowano

Hikari to pokarm naprawdę bardzo dobry i wysokiej jakości , moi podopieczni wsuwają go jak żaden inny, a przecież są bardzo wybredne.

Ważne jest jednak namaczanie, ze względu na spore powiększanie objętości.