Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam chec zmiany tla (zawsze mialem zewnetrzne) na wewnetrzne z kwarcytow... mam pytanie czy kamienie musze przykleic do szyby?

Opublikowano

Skoro planujesz zrobić tło z łupków, to zapewne zadałeś sobie trud, żeby przeczytać artykuły na stronie klubowej, opisujące dokładnie proces powstawania takiego tła...

http://www.klub-malawi.pl/artykuly_klub ... acego.html

http://www.klub-malawi.pl/artykuly_klub ... lupka.html

Po takiej lekturze chyb nie powinieneś mieć wątpliwości, co na co i jak przykleic...

Opublikowano

Nimbo, o ile pamiętam jesteś jeszcze młody :) ale tak czy siak proponuję walnąć nerwosol i uzbroić się w cierpliwość podczas wyklejania tła :)

Mnie to lekko wytrącało z równowagi, ale chyba było warto....... niedługo ( jak juz wsadzę do akfa to tło ) to zapodam do galerii fotki :).

Opublikowano
Nimbo, o ile pamiętam jesteś jeszcze młody :D ale tak czy siak proponuję walnąć nerwosol i uzbroić się w cierpliwość podczas wyklejania tła Smile

niestety zdazylem zaowazyc :wink:

Opublikowano

hmm robienie własnorecznie tła jest świetne, i daje oromna satysfakcje, mimo iż momentami można kurwi.. dostać :D jeżeli użyjesz do budowy Łupka filitowego(taki czarny) to dostaniesz go zapewne w bryle. Rozbijamy więc go

przecinakiem murarskim(taki raczje szerzy)+młotek wzdluż "słojow". Przy odrobinie szczescia i wprawy można odlupac ladne duze, cienkie kawały. jakbys ktos miał pytanai, to chentie sluze pomoca :P (co do tła oczywiście) aa i warto przemywac kamienie denaturatem przed przyklejeniem to zapewni odtłuszczenie :)