kunta Opublikowano 25 Marca 2009 #1 Opublikowano 25 Marca 2009 Jako że niedługo będę w PL chciałem zamówić kilka pokarmów niedostępnych w UK. W tej chwili karmię: Hikari Tropical Wafers Hikari Cichlid Staple Hikari Cichlid Gold Hikari Cichlid Excel O.S.I. Malawi Spirulina Flake Mix Sera Blue dla paletek Mrożonka Malawi-Mix (Holenderska) Artemia Sałata, Bób, brokuły, marchewka Obsada Yellow, Saulosi W rybarium.pl znalazłem poniższe przeznaczone dla pysków. Poradźcie co warto kupić, co wyrzucić? SERA GRANUGREEN - marka: Sera Malawi - marka: Tropical Cichlid&Arowana Medium Sticks - marka: Tropical SERA GRANUMEAT - marka: Sera Cichlid Color - marka: Tropical NUTRAFIN POKARM W PAŁECZKACH ZE SPIRULINĄ DLA PIELĘGNIC - marka: Hagen Cichlid Gran - marka: Tropical JBL Grana-Cichlid - marka: JBL Cichlid Red&Green Medium Stick - marka: Tropical JBL NovoMalawi - marka: JBL TETRA CICHLID STICKS MINI 250ML - POKARM DLA PIELĘGNIC - marka: Tetra Naturefood Premium Cichlid Small - marka: Naturefood Naturefood premium color plus small - marka: Naturefood O.S.I. Cichlid Flakes - marka: O.S.I. Cichlid Color XXL Size - marka: Tropical SERA CICHLIDEN STICKS - marka: Sera SERA GRANUAR - marka: Sera
sision Opublikowano 26 Marca 2009 #2 Opublikowano 26 Marca 2009 Raczej nie bawiłbym się w pokarmy Tropicala. Sam już od nich "odchodzę" i zostawiam tylko spirulinę 36%. Na pewno warto pomyśleć nad NF, a z tych tańszych to Sera. Moje ryby je lubię, a dla mnie jest wygodny w stosowaniu - płatki się nie kruszą tak, jak w Tropicalu.
kunta Opublikowano 26 Marca 2009 Autor #3 Opublikowano 26 Marca 2009 Ktore konkretnie bo jest ich kilka. NF sa dwa wiec kupie obydwa, a ktore z Sera?
daniel_iron Opublikowano 26 Marca 2009 #4 Opublikowano 26 Marca 2009 Ja osobiście mam takie menu i uważam że pyską odpowiada: NF premium cichlid NF premium cichlid plant NF premium color plus HIKARI cichlid excel OSI spirulina Tropical d-allio mrożonki: dafnia aretmia wodzień cyklop do tego od czasu do czasu jak mam to jakiś makaron, brokuł, szpinak etc. Z sery bym wziął grenugreen, ale sision pisze akurat o sera flora chyba.
Rekomendowane odpowiedzi