sabat5 Opublikowano 3 Marca 2009 Autor #11 Opublikowano 3 Marca 2009 Czy styro od razu nadaje się do włożenia do akwa?? Cytuj
mutra Opublikowano 3 Marca 2009 #13 Opublikowano 3 Marca 2009 Czy styro od razu nadaje się do włożenia do akwa?? opłucz go tylko pod kranem i będzie OK Cytuj
paputek25 Opublikowano 22 Marca 2010 #14 Opublikowano 22 Marca 2010 Poza tym pianka ta wychodzi drozej (2zl/1m2) od styropianu, a jest na tyle rzadka ze nie zatrzyma, lub inaczej - nie zalagodzi upadu zadnego kamienia. wiec i ja przychyle sie do styro 1cm, gdzie za arkusz 100x50cm zaplacisz 1,70 zl. heh, wydaje mi się ze skoro pianka kosztuje 2zł/m2 , to jest jednak tańsza aniżeli styropian który kosztuje 1,70 za 0,5m2, no ale cóż kłania się matematyka szkoła podstawowa , klasa 2 dodawanie mnożenie i takie tam Ponawiam temat ,czy ktoś stosował wewnątrz akwarium płytę pod panele 3mm, ale tą co sprzedaje się w arkuszach 50cm 100cn? zielona bądź niebieska sztywna -utwardzana, nie chodzi mi o tą z rolki nawijana ... nie wiem jak fachowo się nazywa, ale zależy mi na jak najcieńszym podkładzie pod skałki. styropian odpada link - żeby zobrazować http://www.allegro.pl/item969330691_podklad_pod_panele_izonord_tu_3_0mm_1m2_okazja.html Cytuj
slawek gorol Opublikowano 22 Marca 2010 #15 Opublikowano 22 Marca 2010 ?Heh, wydaje mi się ze skoro pianka kosztuje 2zł/m2 , to jest jednak tańsza aniżeli styropian który kosztuje 1,70 za 0,5m2, no ale cóż kłania się matematyka szkoła podstawowa , klasa 2 dodawanie mnożenie i takie tam Takiś kozak kolego ? To policz sobie ilość kubików, jaki zawiera 1m2 pianki o gr.3 mm, a 1m2 styro 1 cm..I jak ? Proszę od mojej matematyki 2 kroki w bok. Jak ja stawiałem baniaki to ty z drabiną na truskawki chodziłeś i nikt, dosłownie nikt Ci tego nie wytykał. Więc proszę oszczędź sobie klawiaturę, pisząc takie bzdury.Btw. kupowałem wczoraj styro 1 cm , za arkusz 60 groszy, więc jak się to ma do twej kalkulacji ? Rynek jest mobilny i wraz ze startem sezonu budowlanego ceny maleją. Ale cóż... A co do twego pytania - nie radzę stosować tych płyt- to wielki porecyklingowy szit. Jak to zwał to zwał, ale do mnie przychodzi to od koloru żółtego po czarny, w zależności od granulatu jaki się uzyskało po zmieleniu śmieci. Cytuj
paputek25 Opublikowano 23 Marca 2010 #16 Opublikowano 23 Marca 2010 Takiś kozak kolego ? To policz sobie ilość kubików, jaki zawiera 1m2 pianki o gr.3 mm, a 1m2 styro 1 cm..I jak ? Proszę od mojej matematyki 2 kroki w bok nie rozśmieszaj się i .... mnie , porównywałeś koszt styropianu 1cm i pianki panelowej w m2-dratowych do kalkulacji, a teraz przeliczasz na kubiki hehe , a może ciężar właściwy jeszcze weźmiesz pod uwagę ????? nawet jęśli już chcesz to proszę : zastosujmy się do kubików . a) m3 -kubik styropianu przy założeniu 1 płyty 100x50x1cm grubości wychodzi - 200 płyt / k czyli acena 1,70/szt daje nam 340zł / kubik / 200 szt - arkuszy m3- kubik płyty panelowej przy założeniu 1 płyty 100x50x0,3cm grubości wychodzi -cirka 666płyt cena 1zł/szt daje nam 666zł i teraz sam sobie odpowiedz co jest bardziej opłacalne kupując kubik a) styropianiu 200szt za 340 zł czy płyty panelowej 666 szt za 666zł matematyki nie oszukasz 2+2 jest 4 a do kalkulacji to przecież nie ja podawałem ceny tylko Ty . a teraz do wątku okey rezygnuje z pianki/płyty panelowej, co jeszcze mozna dać taniego i nie wysokiego max 5mm na dno akwarium Cytuj
tabu25 Opublikowano 23 Marca 2010 #17 Opublikowano 23 Marca 2010 Karimatę tu chodzi tylko o amortyzacje ewentualnych kamieni można nic nie dać ale trzeba się liczyć że pysie podkopią i coś się obsunie spadnie itp. Cytuj
nabe Opublikowano 23 Marca 2010 #18 Opublikowano 23 Marca 2010 Styrodur. Spienione pcv. Akryl. Zwykłe twarde pcv.Albo nic i miejscowo podkleić tylko większe skałki.Wszystko zostało już wymyślone. Cytuj
paputek25 Opublikowano 23 Marca 2010 #19 Opublikowano 23 Marca 2010 Styrodur. Spienione pcv. Akryl. Zwykłe twarde pcv.Albo nic i miejscowo podkleić tylko większe skałki.Wszystko zostało już wymyślone. jaki koszt? potrzebuje 200cmx40cm ....a styrodur tylko widziałem 5cm, gdzie szukać takiego 5mm? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi