mobi Opublikowano 27 Lutego 2009 #1 Opublikowano 27 Lutego 2009 Jak w temacie, zalewan dzisiaj baniak i mam problem z Nitrivec niema go w sklepach w mojej mieścinie można go czymś zastąpic?? Sprzedawca zaproponował Esclarin Tropicala ale odrazu google i to to sie raczej nie nadaje.
mutra Opublikowano 27 Lutego 2009 #2 Opublikowano 27 Lutego 2009 biocoryn, bactozym, safe start tetry, jbl Denitrol, jbl filter start, hagen cycle,
daniel_iron Opublikowano 27 Lutego 2009 #5 Opublikowano 27 Lutego 2009 potwierdzam spróbowałem (oczywiście wlać do akwarium nie jako napój ) fajna sprawa i tania
mobi Opublikowano 28 Lutego 2009 Autor #6 Opublikowano 28 Lutego 2009 Jedyne co mi się udało zdobyc to bactozym, jeżeli tak jak piszecie te siuśki takie odżywcze to roche ich dzisiaj dodam
daniel_iron Opublikowano 28 Lutego 2009 #7 Opublikowano 28 Lutego 2009 ja na 247,5l dałem szklaneczkę taką po nutelli i wlałem ok 150-200ml nitrivecu i teraz czekam może dzisiaj zrobię jakiś pomiar
mobi Opublikowano 28 Lutego 2009 Autor #8 Opublikowano 28 Lutego 2009 Ja wczoraj zalałem i dzisiaj (z waszych porad) zaleje go siuśkami, a potem ewentualnie siebie wyborową dorzuce jeszcze też dzisiaj morżonke i pierwsze pomiary robie za tydzień.
Mcbazo Opublikowano 1 Marca 2009 #9 Opublikowano 1 Marca 2009 Wierzcie mi lub nie mam baniak 1,5 roku i nigdy nie lalem chemii,mam sasiada maniaka tanganiki lata i robi pomiary taże w moim baniaczku i jest w cieżkim szoku bo parametry wody mam idealne,a uzywamy tej samej wody z sieci wodociagowej w Poznaniu.Ratowalem ta woda juz nie jedno akwa w okolicy i tez chemii tam nie pakowalismy
Rekomendowane odpowiedzi