Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich pytanie do profesjonalistow-szykuje sie nowe akfa 240 prosze o pomoc jaka obsada najlepsza dopiero startuje mam kilka lambardzkich 5szt ale chyba same kobitki auratusa1x i 1x fryieri ryby dostalem 2x N.venustus ale juz je oddalem do sklepu (za male akfa)chcem jak najlepiej dla pyskow. :D

Opublikowano

hehe, czyli nic nie czytałeś :mrgreen:

Ja bym na Twoim miejscu wszystko oddał i zaczął układanie obsady na nowo. To co masz teraz, nie nadaje się do Twojego akwa.

Opublikowano

jak pisałem rybki dostałem od znajomego on likwidowal i wiem ze nie pasuja stad moje zapytanie co i w jakich ilosciach zalezy mi na konkretach dlatego zwracam sie do fachowcow z KM I CZYTAŁEM CZYTAŁEM :)

Opublikowano

a może byś zaczął chociaż od podania gatunków które Ci się podobają... bo trzymać można różne, ale nie wymienimy Ci każdej możliwej obsady bo tego jest za dużo...

no i były posty w stylu "co do 240L" - tam bym zaczął, jak nie znasz nazw gatunków... :wink:

Opublikowano

P.CRABO I ?? ALBO SAULOSI Z CZYM??MOZE LAMBARDZKIE BO MAM ICH KILKA ALE CHCIAŁBYM PRZYNAJMNIEJ 2 GATUNKI maingano+??TO SA TE KTORE MI SIE PODOBAJA ZRESZTA WSZYSTKIE SA ŁADNE :D

Opublikowano
P.CRABO I ?? ALBO SAULOSI Z CZYM??MOZE LAMBARDZKIE BO MAM ICH KILKA ALE CHCIAŁBYM PRZYNAJMNIEJ 2 GATUNKI

Ps.saulosi + jakis niewielki gatunek aulony ?

Ps.saulosi + sprengerae?

Ps.saulosi + Ps.saulosi?

Opublikowano

w takim możesz dać nawet 3 gatunki :

ps. saulosi, rdzawy i maingano

na lombardoi nie liczył bym w tym akwarium, troszkę małe.

Opublikowano
w takim możesz dać nawet 3 gatunki :

ps. saulosi, rdzawy i maingano

na lombardoi nie liczył bym w tym akwarium, troszkę małe.

Tylko w takim akwarium beda pojedyncze samce a przeciez kazdy wie, jak obsada z jednym samcem wyglada :/ Poza tym konfiguracja z saulosi wymusza juz dwa kolory, dodac trzeci i juz starczy, coby nei bylo zbyt pstrokato.