Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Podepnę się pod temat gdyż zrobiłem właśnie fbf także w korpusie:D

Jednak problem mam z pobudzeniem dolnej warstwy piachu, być może nieprawidłowo strumień wody się kierunkuje zbyt w górę, z czego zrobić ten dyfuzor żeby dobrze rozprowadziło wodę?

post-9455-14695713049659_thumb.jpg

Opublikowano

Zrobiłem taki dzwon z obciętej małej plastikowej butelki, miesza równomiernie. Ze startem tez nie ma problemu chociaż korpus zasypany jest w 3/4.

Opublikowano

Też uciąłem butelkę i zrobiłem 2 zęby na wyjście, ale test jurto bo maiłem przeciek i sylikon schnie. Tak poza tym to w działającym akwa szybciej dojrzeje fbf?(4tyg. czy szybciej?)

Opublikowano
Też uciąłem butelkę i zrobiłem 2 zęby na wyjście, ale test jurto bo maiłem przeciek i sylikon schnie. Tak poza tym to w działającym akwa szybciej dojrzeje fbf?(4tyg. czy szybciej?)

kilka dni temu nabe mi mowil ze 1.5 miesiąca to zajmie spokojnie.

Opublikowano

Swoja droga zastanawia mnie czemu do wstepnej filtracji mechanicznej nikt (?) z was nie uzywa wkladow siatkowych ? mozna je kupic przeciez spokojnie w przedziale 50-250mikro....

Opublikowano

szybciej niz sznurkowe ?

bo tak mysle wlasnie nad mechanikiem w korpusie przed fbf i widze tam tylko sznurek albo siatke... Sznurek jest spoko ale mam wrazenie ze zwykla pompka akwarystyczna ~20W moze miec o paru dniach problem z przepchnieciem wody przez korpus...