Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej

Mam taki mały problem mam tło Aquaela PS-100 i brakuje mi ok 5cm aby było na styk z listwą wzmacniającą. Na dnie ma 1cm styropian. Zastanawiam się jak podwyższyć tło żeby jakoś lepiej wyglądało. Do dyspozycji mam kawałki 1cm i 2cm styropianu oraz kawałek 62x50 3mm czarnego PCV. Co radzicie jak to zrobić?

2049cd2b78de6127m.jpg

Opublikowano

Co będziesz miał na dnie?

Jeżeli piasek i więcej niż 6 cm ja bym podwyższył styropianem od dołu tło żeby do góry starczyło.

Opublikowano

będzie piasek. Myślałem żeby podwyższyć styropianem 2cm i do niego dokleić czarne PCV żeby się tak nie rzucało w oczy. Powierzchnia dna to 100x45 a piasku mam tylko ok 25kg więc nie wiem czy nie będzie za mało miejscami.

Opublikowano

no tak tylko chodzi mi o to że nie chce mieć widocznego styropianu w przypadku odkopania piasku przez pysie. Po co aż 5cm styropian? Jako podpórka pod tło?

Opublikowano
no tak tylko chodzi mi o to że nie chce mieć widocznego styropianu w przypadku odkopania piasku przez pysie. Po co aż 5cm styropian? Jako podpórka pod tło?

Tak wyciac pasek o szerokosci powiedzmy 6-7cm i wysokosci 5cm i tylko pod tlo dac i juz. Lepiej zeby od czasu do czasu go odkopaly niz szukac ryb za tlem :) Taka moja rada.

Opublikowano

za tego PS'a to co najwyżej wpłynie młodziuteńki narybek :D ale dokładnie o tym samym myślimy sabotage z tym że ja chce jeszcze je obkleić PCV żeby w razie odkopania wyglądało to bardziej estetycznie :)

Opublikowano

No to spoko, balem sie ,ze cchesz kleic cos u gory :D

Wlasnie najgorszy jest taki narybek i mlode ryby ktore chca tam koniecznie wlesc i jzu niekoneicznie wylesc (zywe).

Opublikowano

a moze podkleic ten pasek styropianu piaskiem na silikon bezbarwny ...bedzie w razie odkopania malo widoczny ,troche to pracochlonne ale moim zdaniem warto

mam tak wyklejony styro na cale dno jak pyski odkopia to i tak nie widac

pozdrawiam