Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

wczoraj podczas sprzątania zbiornika

poprawiałem wlot i sasysanie do kubła tetry przy niewielkim poruszeniu wąż spadł z rurki (odpływ do kubła) na szczęście filtr był wyłączony kubeł działa od września czy to możliwe żeby po kilku miesiącach wąż tak się odkształcił co radzicie czy wymienić je na węże eheima czy zastosować opaski zaciskowe na te stare

jeszcze jedno do posiadaczy głowicy at-203 czy ktoś ją rozbierał chodzi mi o pokrywę na górze głowicy przez którą poprowadzony jest przewód zasilający pod nią zbiera się powietrze co powoduje głośną prace czy można w niej nawiercić kilka otworów( nie powodując jej uszkodzenia ) przez które wyleci nagromadzome powietrze boz potrzeby moczenia rąk i kręcenia nią na lewo i prawo

Opublikowano

możesz jeszcze odciąć kawałek weża i podłaczyć ponownie. u mnie np po ponad roku uzytkowania korek od deszczownicy zrobił sie tal luźny ze wypadał z rurki.

Opublikowano
generalnie po jakimś czasie każde węże staja się mniej elastyczne i twardsze

każde oprócz silikonowych, tyle że one kosztują 10-20 zeta za metr
Opublikowano

mutra lepiej zapłacić 20 zeta niż pare tysi za zalanie wrednej sąsiadki

a tak swoją drogą jakieś namiary na te węże średnica 16/22

Opublikowano

dzięki MUTRA zapytam w tym sklepie a co podpowiecie odnośnie atmana 203 pracuje kilka dni najpierw założyłem gąbką taką od filtracij np brzęczyk teraz zaołożona gąbka nr 3 atman głowica nadał burczy wielokrotne włączenie i wyłączenie nic nie dało

myślałem ża bardziej gęsta gabka np brzeczyk bardziej przefiltruje wodę niż at-3 atmana niestety nie

założona gąbka nr 3 atman nadal głośna praca

Opublikowano

U mnie z Atmanem 202 i gąbką 3 jest to samo a zestaw chodzi już ponad rok.

Musisz dobrze ustawić/poruszać głowice. Czasami załapie i chodzi prawie bezgłośnie

Niestety tylko do następnego czyszczenia/poruszenia.