Bonio61 Opublikowano 6 Lutego 2009 #1 Opublikowano 6 Lutego 2009 witam wczoraj podczas sprzątania zbiornika poprawiałem wlot i sasysanie do kubła tetry przy niewielkim poruszeniu wąż spadł z rurki (odpływ do kubła) na szczęście filtr był wyłączony kubeł działa od września czy to możliwe żeby po kilku miesiącach wąż tak się odkształcił co radzicie czy wymienić je na węże eheima czy zastosować opaski zaciskowe na te stare jeszcze jedno do posiadaczy głowicy at-203 czy ktoś ją rozbierał chodzi mi o pokrywę na górze głowicy przez którą poprowadzony jest przewód zasilający pod nią zbiera się powietrze co powoduje głośną prace czy można w niej nawiercić kilka otworów( nie powodując jej uszkodzenia ) przez które wyleci nagromadzome powietrze boz potrzeby moczenia rąk i kręcenia nią na lewo i prawo
jurek035 Opublikowano 6 Lutego 2009 #4 Opublikowano 6 Lutego 2009 możesz jeszcze odciąć kawałek weża i podłaczyć ponownie. u mnie np po ponad roku uzytkowania korek od deszczownicy zrobił sie tal luźny ze wypadał z rurki.
yaro Opublikowano 7 Lutego 2009 #5 Opublikowano 7 Lutego 2009 generalnie po jakimś czasie każde węże staja się mniej elastyczne i twardsze
mutra Opublikowano 7 Lutego 2009 #6 Opublikowano 7 Lutego 2009 generalnie po jakimś czasie każde węże staja się mniej elastyczne i twardsze każde oprócz silikonowych, tyle że one kosztują 10-20 zeta za metr
Bonio61 Opublikowano 7 Lutego 2009 Autor #7 Opublikowano 7 Lutego 2009 mutra lepiej zapłacić 20 zeta niż pare tysi za zalanie wrednej sąsiadki a tak swoją drogą jakieś namiary na te węże średnica 16/22
mutra Opublikowano 7 Lutego 2009 #8 Opublikowano 7 Lutego 2009 musisz poszukać w specjalistycznych sklepach . We Wrocławiu jest specjalny sklep który handluje tylko takimi rzeczami. http://www.allegro.pl/item546947386_waz ... k_1_m.html u tego gościa pewnie dostaniesz odpowiedni rozmiar
Bonio61 Opublikowano 7 Lutego 2009 Autor #9 Opublikowano 7 Lutego 2009 dzięki MUTRA zapytam w tym sklepie a co podpowiecie odnośnie atmana 203 pracuje kilka dni najpierw założyłem gąbką taką od filtracij np brzęczyk teraz zaołożona gąbka nr 3 atman głowica nadał burczy wielokrotne włączenie i wyłączenie nic nie dało myślałem ża bardziej gęsta gabka np brzeczyk bardziej przefiltruje wodę niż at-3 atmana niestety nie założona gąbka nr 3 atman nadal głośna praca
Bojar Opublikowano 8 Lutego 2009 #10 Opublikowano 8 Lutego 2009 U mnie z Atmanem 202 i gąbką 3 jest to samo a zestaw chodzi już ponad rok. Musisz dobrze ustawić/poruszać głowice. Czasami załapie i chodzi prawie bezgłośnie Niestety tylko do następnego czyszczenia/poruszenia.
Rekomendowane odpowiedzi