Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów. Zastanawiam się czy posiadając 2 małe glonojadki jak na razie w akwa 112l można doprowadzić do długo oczekiwanego glonu które pysie by podgryzały.

Czy poprostu oddać glonojady. Jak możecie to napiszcie, dodam zbiorniczek chodzi na obrotach czyli jest dojrzały od wrzesnia ubiegłego roku

Pozdrawiam Mariope

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam aktualnie jeszcze 5 w zbiorniku, ale w tym tygodniu ida na odlow. Wpuscilem kilkanascie malych jako startery, bo rozmnozyly sie mi w akwa ogolnym. Wiekszość juz rozdalem, reszte odlawiam w tym tygodniu. Juz sa calkiem spore, a nawet jak bylo ich wiecej, glonki rosly jak na dorzdzach. Ale nie polecam glonojadów w Malawi. Szkoda ich. Moje w wiekszosci maja poobgryzane pletwy.

Opublikowano

Ja mam 6 glonaskow w akwa z Malawi i dobrze sie maja zadnych pletw poobgryzanych ni nic porobilem im tylko kryjowki do ktorych pysie nie maja dostepu i jest super a jesli chodzi o glony to tylko mlodziutkie glonaski je podjadaja a dorosle nie zawracaja sobie nimi glowy wiec spokojnie mozesz je trzymac w akwa i glonow na bank Ci nie zjedza:)

Oczywiscie wiem ze teraz na mnie wiele osob naskoczy, ale zdaje sobie sprawe ze to nie srodowisko dla glonaskow.

• 1 rok później...
Opublikowano

Więc koledzy można mieć "glonojada" w akwa malawi ?? Chodzi mi o zbrojnika ;) pytam bo mam założone nowe akwa 200 l z Pseudotropheus sp. “elongatus neon spot” i Pseudotropheus saulosi ;) Proszę o fachową odp bo w różnych tematach czytałem, że glonojad akysz a w tym np może być :)Czy taki glonojad przetrwa ?? Czy taka woda mu będzie odpowiadała itp ?? Z góry dzięki ...

Opublikowano
Więc koledzy można mieć "glonojada" w akwa malawi ?? Chodzi mi o zbrojnika ;) pytam bo mam założone nowe akwa 200 l z Pseudotropheus sp. “elongatus neon spot” i Pseudotropheus saulosi ;) Proszę o fachową odp bo w różnych tematach czytałem, że glonojad akysz a w tym np może być :)Czy taki glonojad przetrwa ?? Czy taka woda mu będzie odpowiadała itp ?? Z góry dzięki ...

Mieć można tylko jaki jest tego cel.

Jak dla mnie nie powinno się trzymać zbrojników w akwarium z pielęgnicami z Malawi.

Co do warunków życia to przeważająca część zbrojników żyje w wodzie o dużo niższym pH.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam pytanie natury czysto technicznej, czy można by było połączyć oba wątki o zbrojnikach? Ten oraz podlinkowany przez eljota. Oba są na ten sam temat. Ten nowszy, w poprzednim znaczenie więcej informacji i dłuższa dyskusja.

Przeniosłem ostatnie posty do podlinkowanego :wink: wątku, ten zamykam aby się nie dublować dzięki za podpowiedź :) . eljot12

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.