Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odradzam je dlatego, że są podobne do aulonek ( w zachowaniu ) a że masz ograniczoną ilość gatunków do zagospodarowania to osobiście wolałbym na twoim miejscu ryby o innych zachowaniach

Opublikowano

A co powiesz o M.Livingstonii? Czytałem, że w jeziorze żyje właśnie na piaskach, w pobliżu drapieżników. Dieta by pasowała, a fajnie by było obserwować ich zachowania. Caeruleusa raczej nie chcę bo rośnie dość spory i zdominuje mi Aulonki(mam małe i spokojne)...

Opublikowano

To była by ciekawa obsada ... jedne drugim nie powinny robić krzywdy, jednak yellow nie zdominuje aulonek u mnie to aulonka zdominowała yellow, dokładnie 11 cm samiec aulonki 12 cm samca yellow

Opublikowano

Tylko, że moje Aulonki są jednymi z najmniejszych i najspokojniejszych, i większy Caeruleus mógłby je zdominować. Czyli M. Livingstoni pasuje, i będzie dobrym i ciekawym wyborem?

Opublikowano

Tak to ryba która mnie zdjęła z nóg ... na fotkach nigdy jej nie doceniałem dopiero teraz Mariusz wstawił w album takie które oddaj jak ryba wygląda na prawdę. Nie jest agresywna jest inna i taka nietypowa Mbuna ... dla mnie super wybór.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Chciałbym odświeżyć ten wątek, w moim akwarium 150x50x60cm pływa:

-Lethrinops Marginatus 5szt ok. 4-9cm

-Copadichromis Virginalis Gold 1+1 ok. 7cm

-Aulonocara Stuartgranti Ngara 7szt 2-4cm

-Protomelas Marginatus 6szt 2-4cm

-S. Fryeri 6szt 3-5cm

-L. Caeruleus 7szt 2-4cm

Wiem, że ryb jest za dużo(gatunkowo) i teraz pytanie do Was co zostawić? Na pewno chcę żeby dalej pływały 2 pierwsze gatunki, zastanawiam się czy nie zostawić też haremu S. Fryeri 1+2, czy to byłby dobry pomysł?