Skocz do zawartości

Test Zoolek NO3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z zoolekowych poprawne wyniki pokazuje test KH/GH, pH i chyba NO2 coś tam wykrywał. NH3 i NO2 używałem raz przy dojrzewaniu jakiegoś akwarium, pokazywało mniej więcej to czego należało się spodziewać. NO3 jest nie do odczytania. Może coś w nim zmienili, ale te z przed kilku lat były straszne.

Opublikowano
Z zoolekowych poprawne wyniki pokazuje test KH/GH, pH i chyba NO2 coś tam wykrywał. NH3 i NO2 używałem raz przy dojrzewaniu jakiegoś akwarium, pokazywało mniej więcej to czego należało się spodziewać. NO3 jest nie do odczytania. Może coś w nim zmienili, ale te z przed kilku lat były straszne.

Teraz jest tak samo bo ja swoje kupilem ok 3miesiecy temu i tez NO3 lipa

Opublikowano

wg mnie No3 to tylko sera, ponieważ ma fajny zakres barw i od razu widać co i jak. Mam również JBL'a i tu jest problem, od powyżej zera kolor jest pomarańczowy i bardziej pomarańczowy wtf? Sera pokaże od razu, czy mam 5 albo 10 albo 25, przy JBL musze sie domyślać i prosić kobiety o analizę kolorów :D

• Dziękuję 1
Opublikowano
wg mnie No3 to tylko sera, ponieważ ma fajny zakres barw i od razu widać co i jak. Mam również JBL'a i tu jest problem, od powyżej zera kolor jest pomarańczowy i bardziej pomarańczowy wtf? Sera pokaże od razu, czy mam 5 albo 10 albo 25, przy JBL musze sie domyślać i prosić kobiety o analizę kolorów :D

Zgadzam się z tobą raffy , test JBL NO3 jest dokładny to fakt , ale odróżnianie tych kolorów masakra , rzeczywiście pomoc żony jest potrzebna :P !

Opublikowano

Na Nic Nie Wydawaj Już Pieniędzy I Nie Słuchaj Bzdur. Nie Mam żadnych Odczynników I Nie Badam Wody. Nie Mam Filtrów Z Górnej Pólki I Takich Tam Pierdół. Idż Do Konkretnego Sprzedawcy A Powie Ci Tak: Częste Podmiany Wody, Ok.30% Filtr Dobry A Nie Firmowy Jak U Snoba Dobre Natlenienie, Dużo Wapienia, W Filrze Conajmniej 2 Kilo Zeolitu, 2 Ceramiki I Biokulki. Mam 230l Długie 130 Cm 14 Saulosi I 8 Demasoni I Mnożą Się Jak Głupie:)pozdrawiam:)

Nie odniosę się do treści, bo to wolny kraj i każdy może sobie pisać co tam wie.

Ale czy to jakaś nowa bzdurna moda na używanie kapitalików? Pisz czytelnie, bo prosisz się o usunięcie posta.

nabe

Opublikowano
Na Nic Nie Wydawaj Już Pieniędzy I Nie Słuchaj Bzdur. Nie Mam żadnych Odczynników I Nie Badam Wody. Nie Mam Filtrów Z Górnej Pólki I Takich Tam Pierdół. Idż Do Konkretnego Sprzedawcy A Powie Ci Tak: Częste Podmiany Wody, Ok.30% Filtr Dobry A Nie Firmowy Jak U Snoba Dobre Natlenienie, Dużo Wapienia, W Filrze Conajmniej 2 Kilo Zeolitu, 2 Ceramiki I Biokulki. Mam 230l Długie 130 Cm 14 Saulosi I 8 Demasoni I Mnożą Się Jak Głupiepozdrawiam

No tak jest sie czym szczycić. Namawiać innych do tego żeby nie robić testów nie wiedzieć jakie są parametry

Na Nic Nie Wydawaj Już Pieniędzy I Nie Słuchaj Bzdur.

Jakie to dziwne wszyscy piszą żeby zrobić parametry a Ty jako jedyny piszesz zęby nic nie robić. I potrafisz powiedzieć ze wszyscy piszą BZDURY a Ty jedyny najmądrzejszy.

Przemyśl swoje zachowanie z takim radami.

Uważam ze powinno się wiedzieć jakie się ma parametry w swoim akwarium. Nikt nie karze robić ich codziennie.

Opublikowano

testy na No3 mówią nam kiedy mamy robić podmiany i jak często, czy filtracja wyrabia.

Mówię to każdemu klientowi zastanawiając się nad testami. na amoniak i no2 mozna obejść, ponieważ nie maja prawa wystapic w dojrzałym i stabilnym akwarium i sporadycznie, np. po awariach filtra czy prądu, takie testy kropelkowo mozna w sklepie akwarystycznym poprosić.

btw. pisze to sprzedawca :P