Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Prawie jestem na ukończeniu i wkrótce stanie całe akwarium.

Ale dziś to się zaskoczyłem... zauważyłem z boku pomiędzy dnem akwarium a szafką szczelinę ok 2 mm.

Wygląda na to, że na pewnej długości dno jest przyklejona za wysoko do ścian bocznych i w tym miejscu lekko się unosi.

I teraz jestem w kropce, jeśli wypełnię to wszystko kamieniami ok 150 kg, piaskiem ok 25 kg do tego woda 280 l, czy to jest bezpieczne? Boje się, że to dno pod naciskiem pęknie.

A ja to wszystko trzaśnie to mnie Teściowa z domu wygoni!!!

Opublikowano

A moze to tylko krzywy blat szafki, widze ze tam jakas pianke masz moze sprobuj dac jej wiecej lub jakis styropian??

wedlug mnie to blat a nie akwa ale oczywiscie moge sie mylic...

Opublikowano
A moze to tylko krzywy blat szafki, widze ze tam jakas pianke masz moze sprobuj dac jej wiecej lub jakis styropian??

wedlug mnie to blat a nie akwa ale oczywiscie moge sie mylic...

:lol: On wlaozyl przez te szczeline kartke :)

Oczywiscie akwarium na gwarancje. Nie bwailbym sie w doklejanie bo po to kupuje nowe, zeby bylo z gwarancja i dobrze zrobione. Nie zalewaj. Nie klej. Oddaj.

EDIT. Hmm chyba rzeczywiscie zle zinterpretowałem fote. :P

EDIT2 Dalej uwazam to za feler, nie wyobrazam sobie, zeby dno wisialo pomiedzy szybami.

Opublikowano

sabotage powiedz mi jak mozna krzywo przykleic czesc szyby?? Musiala by byc ona wypukla a juz chyba takich numerow nie robia?? Nadal obstawiam blat szafki

Opublikowano

Jednak obawiam się, że to nie szafka. U góry w tym rogu boczna szyba na spoinie z przednią jest ciut wyżej i to mogą być te milimetry których brakuje na dole.

Akwarium było robione na zamówienie u szklarza. Obawiam się, że troszkę pokpił sprawę.

Opublikowano
sabotage powiedz mi jak mozna krzywo przykleic czesc szyby??

Wystarczy że fachowiec nie posprzątał stołu na którym kleił akwa i zostało coś pod szybą dna, szyba była uniesiona i tak się skleiła na amen. Wymieniaj akwa na gwarancji !!!

Opublikowano
Jednak obawiam się, że to nie szafka. U góry w tym rogu boczna szyba na spoinie z przednią jest ciut wyżej i to mogą być te milimetry których brakuje na dole.

Akwarium było robione na zamówienie u szklarza. Obawiam się, że troszkę pokpił sprawę.

No to reklamacja nic więcej ci nie zostaje