eremita Opublikowano 16 Stycznia 2009 #11 Opublikowano 16 Stycznia 2009 tylko nie tetra :? moja 1200 ciekla co chwile a moze panel ja mam w 480l i jestem bardzo zadowolony tak to wyglada tak wyglada zaraz po zalaniu akwa po lewej jeszcze podlaczona nieszczesna tetra ale majaca wiele bakteri w sobie
ANDREW Opublikowano 18 Stycznia 2009 Autor #12 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Dzięki mutra tak tez zrobię.
g.pajak Opublikowano 19 Stycznia 2009 #13 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Ja bym Ci radził jednak narurowce. U mnie pracują w 840 l dwa narurowce podłączone równolegle z pompą Grundfosa. Pompa pracuje z wydajnością dobrze ponad 3000 l/h i filtry, które brudzą się równomiernie (w przeciwieństwie do połączenia szeregowego) wymieniam przy takim przepływie co 2 - 3 tygodnie. Prostota wymiany wiele większa niż rozbieranie kubła, poza tym widzisz jak filtr wygląda z racji tego, ze korpus jest przeźroczysty. tylko nie tetra :? moja 1200 ciekla co chwile tu się też pozwolę nie zgodzić. właśnie w uzupełnieniu do narurowców mam dwie tetry 1200 jako biologi i nic tam mi nie cieknie. Uważam, że to kwestia dokładnego składania po czyszczeniu i kontrola stanu uszczelki.
Rekomendowane odpowiedzi