Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No właśnie z tym zaufaniem to nie za bardzo u mnie.. sorry ale jestem po wydziale mechanicznym i dużo miałem wspólnego z wytrzymałością i materiałami... i jak mi ktoś makaron na uszy nawija to nie koniecznie w to wierze...

A co do aquaboro... hmm... no comments ;D

Opublikowano

już po kłopocie właśnie zamówiłem nowy stelarz ze stali nierdzewnej kształtowniki 4x4cm w przyszłym tyg.bede miał go juz u siebie.przynajmniej będe spał spokojnie a ten aluminiowy rozbiore i postawie w piwnicy na weki heh.

Opublikowano

Także Hepatus nie siej paniki... tylko dobrze oglądaj opisy i foty :P

Myślałeś że się nie kapniemy czyj "wycinek strony" nam tu wstawiasz?? :P:wink::lol:

wysłałem tylko linka nie wstawiałem zadnego wycinka strony ,a po to byście zobaczyli jaki to stelaz .nie miałem fotki swojego więc posłużyłem sie stroną tego kolegi.więc szulo wyluzuj rajtuzy.

Opublikowano

wycena to koleś za materiał policzył około 1100 zł bez robocizny jak zrobi to doliczy robocizne aluminium kosztuje 36zeta u nas przynajmniej jest droższe od stali około 3 razy.

Opublikowano

Ludziku... to ze spawaniem i obiciem to Cie ze 2500pln wyniesie.... Za kontowniki 3x4 o ściance 3mm dałbyś może ze 450pln... poszlifować, pomalować, obudować.. i nic nie widać ;D

Aluminium w spawaniu nie jest łatwym tematem... trzeba to spawać w argonie itd.. nie każdy spawacz to potrafi i nie każdy ma do tego sprzęt...

Z nierdzewką możesz mieć troche problemów z robieniem dziur pod zawiasy do drzwiczek ;D Kup na prawde pożądne wiertełka... Ja żeby wywiercić dziurę pod kran (coś ala 30mm) straciłem pół dnia i chyba z 10 wierteł....

Opublikowano
Kup na prawde pożądne wiertełka
ano słusznie prawi - bez kobaltowych wiertełek bywa ciężko.

A w kwestii stelaża: dlaczego myślisz o aluminowym stelażu? To trochę przerost formy, IMO stal w zupełności wystarczy i wyjdzie kilka razy taniej.

Opublikowano

myśle nie o aluminium tylko o stali nierdzewnej ten drugi stelaż będzie z takowej juz zamówiłem,poprzedni stelaż był z aluminium ale przez to nie mogłem spać,akwarium jeszcze na nim nie stało a ja miałem różne rzeczy przed oczami więc wolałem go wymienic na stalo nierdzewną

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.