sabotage Opublikowano 11 Stycznia 2009 #11 Opublikowano 11 Stycznia 2009 a może zaletą, bo szyby nie zbiją w razie wypadku 30 kilogramowego głazu raczej nie przerzucą tak żeby walnął w szybę Ja to chcailem napisac ! Podsumowujac. Sztuczne skalki robione sa z zywicy. Waza niewiele. Moga byc uzywane jako ozdobra/tlo czy Bog wie co jeszcze. Wszystko zalezy od Twojego pomyslu na zbiornik. To cudo nie bedzie reagowalo z woda i prawdopodobnie bedzie oblezone przez ryby - spodoba im sie. Podoba mi sie Twoje poczuci smaku (chcesz miec tlo podobne do skal - wiec rozumiesz o co chodzi. Ide dalej. Za pol roku to Twoje tlo i tak zarosnie brazowym, zielonym, moze i brunatnym glonem i nikt nie zorientuje sie jaki mialo kolor wczesniej. To samo tyczy sie sztucznych skal - takze zarosnal. Podsumowujac: Jakich skal bys nie dal w pewnym momencie i tak beda tego samego koloru(skalki i tlo). Dobrze kombinujesz natomiast zer struktora tychze. Zatem ja do tego tla (mam takie same tylko tym czarnym do przodu) idealnie pasuje serpentynit , ktory swoim wygladem przypomina ten cud(tlo). Tyle ode mnie
arkady_new Opublikowano 11 Stycznia 2009 Autor #12 Opublikowano 11 Stycznia 2009 a może zaletą, bo szyby nie zbiją w razie wypadku 30 kilogramowego głazu raczej nie przerzucą tak żeby walnął w szybę ale tobie moze się wyślizgnąć podczas wyjmowania
mutra Opublikowano 12 Stycznia 2009 #13 Opublikowano 12 Stycznia 2009 nic się nie wyśliźnie bo nic nie będe wyjmował W akwarium mam 150kg skał z czego najmniejsza waży 20kg. Przy wkładaniu kilka razy byłem o włos od zawału a jeden to chyba nawet miałem jak w trzyosoby wkładaliśmy największy 50kilogramowy kamyczek. Nic się nie wyśliźnie bo będą tam tak długo aż silikon którym jest klejone akwarium nie sparcieje ze starości
arkady_new Opublikowano 12 Stycznia 2009 Autor #14 Opublikowano 12 Stycznia 2009 ok, przekonaliście mnie, że nie :? Dzięki wszysytkim za odpowiedź.
Rekomendowane odpowiedzi