Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Też chciałem 720 l, ale pomyślałem sobie, że te 10cm w górę mnie nie zbawi /akurat w górę miejsca nie brakuje/ a robi się 840 l.

Obsada to odwieczny problem. Generalnie non mbuna, z tego co mam zostawię Copadichromis borleyi, Copadichromis mloto, Protomelas spilonotus tanzania, Protomelas steveni taiwan, aulonkom chyba podziękuję. Kusi mnie żeby dorzucić Dimidiochromis compressiceps.

W galerii to nie szybciej niż w drugiej połowie lipca mogę coś pokazać. Cóż a krytyka pewno się pojawi, bo jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził. Zresztą jak będę widział, że spartoliłem te BTN-y to sobie sam z gumki od majtek w łeb strzele :) i krytyka będzie zbyteczna.

Opublikowano

:):)...najwyzej dokupisz nowe moduly i bedzie gitara..:)

Strasznie podobaja mi sie Aulonocara Jacobfreibergi otter point... chcialbym je miec ...ze starego zbiornika to tylko azureusy (1+2)...a reszta... nie wiem ????

Opublikowano

aa ....wczesniej nie wspominalem (zeby ...sie nie spalic w blokach...) akwarium bedzi AP...i juz po mnie...ale zamowione i zaplacone juz zadne slowa krytyki nie zmienia stanu rzeczy...:)

Opublikowano

Coś niedouczony jestem AP.... ????? Aulonki generalnie fajne są, ale trą się jak potłuczone :) no i to ich krzyżowanie :( i ilość gatunków, odmian w tym sztucznych - ból głowy przy wyborze :mrgreen: . Ja nieświadomie wszedłem w posiadanie 2 sztucznych odmian, zresztą jedna według sprzedawcy miała być zupełnie innym gatunkiem :evil: , a wyrosło co wyrosło.

Opublikowano

*AP.. Akwarium profil

Aulonocara Jacobfreibergi otter point zobacz tutaj jakie zdjecie gosc pokazal ...niestety cala obsade dziesiatkuje mu jakas choroba i to historyczne zdjecia sledze to bo chlopak zalamany jest i chce zakonczyc przygode z malawi... a dalej zobacz "niebieskie delfiny"(Cyrtocara moorii)...jak takie zdjecia chlopaki pokazuja to ...naprawde chce sie miec takie ryby...:)

http://www.ciklider.se/forum/index.php?topic=221.3380

Opublikowano

Uff a już myślałem AP - Ameryka Południowa :D , no ryby cacyki, mnie do aulonek zniechęca tylko to, że nie wiesz co masz dopóki nie dorośnie, a jeśli to kundle to nawet jak dorośnie to nie wiadomo co to może być. Wiadomo pewne źródła i tak dalej ... ale ich tak dużo znowu nie ma ... i osobiście jeszcze nie wiem czy takie pewne są, no i mają swoją cenę :?:

Tak sobie myślę, gdzie ty te BTN-y wszystkie zmieścisz, masz ich już chyba ponad 10, a niektóre są całkiem spore ...

Opublikowano

Gdzie zamówiłeś ten zestaw, że Ci poza granicę dowiozą ? Ja pytałem producenta to nawet po kraju nie wożą ! Najlesze jest to, że u nich akwa 720 l /nie AP/ kosztuje trochę więcej niż 1400 zł, a jak zapytałem o 840 l /10 cm wysokości więcej niż ich standard/ to mi ponad 4500 zł za samo akwa zaśpiewali :D. Pytałem o zestaw, bo komodę innej firmy, którą chciałem kupić pod akwa przestali produkować jakiś czas temu :mrgreen: i mam problem, nad którym w ogóle się nie zastanawiałem :twisted: Jutro ruszam na łowy bo sklepach meblowych :D

Opublikowano

oni nie dowioza mi tego...:( musialem sam spedycyjna firme zalatwiac .Za sam transport zaplace jakies 2500 a samo akwarium +szafa +rampa oswietleniowa 2x80w T5+aluminiowa pokrywa 3500.

Szukalem kogos w poblizu Szczecina i znalazlem AQUADOOR ...