Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy pisze w dobrym temacie, jakby co proszę o przeniesienie do odpowiedniego.

A więc od zawsze chciałem mieć w domu kawałek Tanganiki, kiedyś niebyło mnie na to stać więc postawiłem akwarium z malawi. Teraz mam odłożone troszkę pieniążków i postanowiłem wrócić do pomysłu z tanganiką. W związku z tym chciałbym sprzedać moje obecne malawi oto co miałbym do sprzedania:

Akwarium 240L (proste) z plastykową pokrywą wromak na 2 świetłowki (bodajże 30w) stan BDB niemal jak nowe.

Duże łupki filitowe około 60kg

Około 40kg piasku (kolor jasno żółty wpadający w biel)

Tło strukturalne z motywem malawi (120cm)

Filtr biologiczny JBL250 (ma jeszcze ze 2 lata gwarancji)

Ile realnie byłbym w stanie uzyskać za to wszystko. Ewentualnie może ktoś z Was chciałby coś zakupić. Planuje zmiane akwarium w okolicach czerwca 2009. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi

Opublikowano

A powiedz mi proszę co Ty chcesz za Tanganikę założyć , że to akwarium , oraz ten sprzęt Ci nie odpowiada , bo nie rozumiem co chcesz zmieniać?

I jeszcze jedno pytanko:dlaczego niby założenie tanganiki , ma być droższe od zaożenia Malawi?

Opublikowano
A powiedz mi proszę co Ty chcesz za Tanganikę założyć , że to akwarium , oraz ten sprzęt Ci nie odpowiada , bo nie rozumiem co chcesz zmieniać?

I jeszcze jedno pytanko:dlaczego niby założenie tanganiki , ma być droższe od zaożenia Malawi?

Z tego co mi wiadomo Tanganika potrzebuje większego zbiornika (planuje mieć 2-3 stada). Obecnie mam 120cm, Tanganike planuje 150cm bo takiej długości mam komode i obecnie wygląda to nienajlepiej. Ryby z Tanganiki są nieco droższe niż te do malawi.

Opublikowano

Hmm... ja mogę Ci pokazać ryby z Malawi kilkakrotnie droższe niż tanganikańskie:)

Myślisz o tropheusach , czy o mięsożernej tanganice?

Bo jeśli te pierwsze , to rzeczywiście baniak za mały , ale jeśli mięsożerna to baniak może być:)

Opublikowano
Hmm... ja mogę Ci pokazać ryby z Malawi kilkakrotnie droższe niż tanganikańskie:)

Myślisz o tropheusach , czy o mięsożernej tanganice?

Bo jeśli te pierwsze , to rzeczywiście baniak za mały , ale jeśli mięsożerna to baniak może być:)

Zdecydowanie Tropheusy, od zawsze bardzo mi się podobają, a z tego co wyczytałem to takim minimum dla nich jest właśnie 150cm i litraż większy niż 300L. Tak więc trzeba będzie coś zmienić żeby rybkom było możliwie najwygodniej

Opublikowano

witam ja miałem tropheusy w akwa 320l 160/40/50h miałem tam trzy stada najpierw dubois bemba i moliro najpier odłowiłem duboisa jak podrosły dmoliro zaczeły wicinac bembe wiec tez musiałem odłowic. dlatego wydaje mi sie ze w takim zbiorniku to najlepiej trzymac jeden gatunek. cyba ze bedziesz maiał 150długie ale wyższe i szersze to ewentualnie 2 ale przy trzech jak dorosna bedzie krucho. łatwiej jest sprzedac pojedynczo zalezy komu bedziesz sprzedawał bo jak ktos co bedzie porownywał z cenami sklepowymi to zrob 50% cen sklepowych a jak przez net to 50% cen z netu ewentualnie troszke drożej. piach sobie zostaw do tanganiki bo tropheusy tez musza miec piasek:)