Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiam się, czy warto ograniczać miejsce w akwarium i zrobić tło wewnętrzne np.

http://www.klub-malawi.pl/artykuly_klubowiczow/zrob_to_sam/tlo_strukturalne_cr65_by_maaro78.html

http://cynthiasision.bloog.pl/comment.html?q=1&id=3411564&kat=223506

Takie tła w akwarium w połączeniu ze skałkami wyglądają super i ryby chyba powinny się czuć bezpieczniej,pływając wśród skał

Tylko czy może lepiej przykleić folie czarną na zewnątrz,pozostawiając więcej miejsca w akwarium?

Planowane ryby to Pseudotropheus saulosi

Opublikowano

tylko ze Yaro akwa ma tylko 35 cm szerokosci wiec przyjmujac ok 5 cm na tlo to mamy 30 :?

imo za malo jak dla pyskow.bardzo fajny efekt glebi daje czarna folia przyklejona z tylu akwarium. wiem bo mam tak w dwoch tanganikach :mrgreen:

Opublikowano

5 cm? nie raz widziałem łupek o grubości max 2 cm - i wygląda to niebo lepiej niż folia

Opublikowano

Faktycznie, można zrobić cienkie tło. Jeśli ktoś czytał opis naszego drugiego tła, wie, że ma ono 1-2 cm, nie licząc nawisów skalnych. Z drugiej strony mocno bym się zastanowił nad wkładaniem tła do akwa 35cm szerokości. Taki wymiar i tak jest już mały.

Opublikowano

Jak dasz rade przezyc bez chowania filru to poprzyklejaj kawalki lupkow na plyte pcv albo na szybe i wstaw na tylna sciane super wyglada a zajmuje malo miejsca.

Opublikowano

ja proponowałbym czarne spienione PCV włożone do środka i przyklejone silikonem do szyby. Jestem bardzo zadowolony z efektu, jaki dało to u mnie w akwarium. I zabrałem z szerokości tylko 0,5cm