Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiedziałem gdzie ten post umieścic wiec jesli nie ten dzial to prosze sie denerwowac. :)

Problem jest następujacy: Mam akwarium 200 l profil do tego orginalna pokrywe WROMAK oczywiscie swietnie pasuje do akwa itd. ale... no wlasnie to ale...

Jak wrzucam rybkom zarcie to oczywiste zaczyna sie robic kociol w akwa i zucaja sie np na platki plywajace na powierzchni a swoimi ogonami strasznie gwaltownie udezaja o tafle wody co powoduje ze woda wylatuje z akwa (oczywiscie akwa jest caly czas przykryte pokrywa). ie mam juz sily non stop wycierac szafki sciereczka. Probowalem dac na gore akwa po krawedzi szyby uszczelke gumowa (taka do uszczelniania okien) niestety z czasem, pod wplywem wody sie odkleila. Nie ma zadnego pomyslu co z tym zrobic? Macie moze taki sam problem i jakos go rozwiazaliscie?? A moze jakis ciekawe pomysly?

Opublikowano
Spruboj obnizyc poziom wody.

poziom wody mam pod wzmocnieniem akwa czyli jakies 3-4 cm od "konca-gory" akwa jak obnize to bedzie kijowo wygladalo bo juz jest na rowni z koncem pokrywy i bedzie od dolu widac swietlowki itd. musze to jakos uszczelnic...

Opublikowano

U siebie mam właśnie uszczelkę do okien (taką niby gumową)

Skuteczność: :)

[progress:2a5yb2xk]99%[/progress:2a5yb2xk]

Może nie odtłuściłeś miejsca klejenia, że tak szybko się odkleiła

Opublikowano

odtłuścić??

Wytarlem do sucha szmatka i przykleilem wytrymalo jakies 2 tygodnie i skutecznosc to moze 50% na maksa :( Moze mam wieksze przeswity?? Jak to odtluscic i czym??

Opublikowano

Ja kupilem bardzo podobna rozniez gumowa rowniez w ksztalcie okregu. Czy dotyka do pokrywy to nie wiem bo nie mam jak tego sprawdzic musial bym wejsc do akwa :D moze sprobowac przykleic kolejna warstwe na pokrywe?? Wtedy bedzie jeszcze ciasniej?? Nie mam pojecia co z tym fantem zrobic