Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzięki. A jeśli chodzi o podłoże i skały? Wiem, że większość z Was jest zwolennikiem żółtego piasku (popularny jest ten z Castoramy). A powiedzcie mi jakie zrobić tło i jakie skałki najlepiej włożyć do akwa? Chciałbym żeby i rybom było dobrze i żeby akwa ładnie sie prezentowało.

Nie ten temat i dzial.

Co do ceramiki.

BioMax, PoroRing, substrat pro itp itd, jest juz o tym sporo na forum.

Opublikowano
Dzięki. A jeśli chodzi o podłoże i skały? Wiem, że większość z Was jest zwolennikiem żółtego piasku (popularny jest ten z Castoramy). A powiedzcie mi jakie zrobić tło i jakie skałki najlepiej włożyć do akwa? Chciałbym żeby i rybom było dobrze i żeby akwa ładnie sie prezentowało

tu nie ma jakiejs strite definicji.to ma sie tobie podobac, czy zolty piaskowiec czy czarny serpentynit itd. rybom to LOTTO

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

To jaki filtr wsadzić do akwa 200 litrów? Ponoć przepływ do takieg akwa powinien wynosić około 1200-1400 l/h? Myślałem że ten Atman AT-202 ma 1200 l/h?

Opublikowano

Chciałem głwicę z gąbką, bo ponoć najlepiej zbiera. Ale skoro ten Atman AT-202 nie ma 1200 l/h tylko 600 l/h, to drugim moim typem był Weipro TC-1000 (producent podaje 1200 l/h). Chciałem też coś w miarę cichego, bo akwa będzie w sypialni.

Opublikowano

Mi już nawet nie chodzi o konretny model. Tyle żeby przepływ takiego fitra był rzeczywiście około 1200 l/h. A z tego co czytam pruducenci strasznie zawyżają dane.