sabotage Opublikowano 11 Października 2006 #2 Opublikowano 11 Października 2006 Nieeeeee, ja nawet wewnetrznego nie wylaczam, i tak nic nie zdazy doleciec do filtra Karmie malutkimi porcjami tak, ze jak platki dotknal tylko wody to juz sa wszamane xd
kisor Opublikowano 11 Października 2006 #3 Opublikowano 11 Października 2006 a dlaczego chciałbyś ten filtr wyłączyć?
ziemniak Opublikowano 11 Października 2006 #4 Opublikowano 11 Października 2006 hmmm kiedyś tak się mówiło, że powinno się wyłączać filtr na czas karmienia, ale to jakieś z 10 lat temu jak się hodowało kiryski, gupiki itp. IMO taki zabieg nie ma sensu. Szczególnie w przypadku takich ryb jak pyszczaki.
harisimi Opublikowano 13 Października 2006 #5 Opublikowano 13 Października 2006 Oczywiście nigdy nie wyłączam kubła chyba że go czyszcze ... wyłączanie filtrów miało na celu to aby nie wciągać drobinek pokarmu ale o wiele lepiej mniej tego pokarmu sypnąć.
jas73 Opublikowano 13 Października 2006 #6 Opublikowano 13 Października 2006 nie wylaczamy to niezdrowe dla filtra i dla bakterii
ziemniak Opublikowano 13 Października 2006 #7 Opublikowano 13 Października 2006 nie wylaczamy to niezdrowe dla filtra i dla bakterii ...a co za tym idzie na kondycje naszych rybek
grzechp Opublikowano 14 Października 2006 #8 Opublikowano 14 Października 2006 ja równierz nie wyłączam, mój szwagier wyłącza wewnętrzny ale ja nie widzę sęsu aby to robić i nie robię
Bartus_M Opublikowano 14 Października 2006 #9 Opublikowano 14 Października 2006 Oczywiście że kubełka nie wyłączam na czas karmienia, ponieważ nie widzę w tym żadnego sensu. Moj kubeł jest typowo biologicznym kubłem wiec i przepływ jest niezwykle umiarkowany. Pozatym jak juz wpomnieliśmy lepiej sypać za mało niż za duzo i martwić się że połowa zniknęła w filtrze.
MarcinGoluch Opublikowano 27 Października 2006 #10 Opublikowano 27 Października 2006 Czesto karmie przy wlaczonym wewnetrznym a o wylaczaniu kubla nawet nie myslalem nigdy.
Rekomendowane odpowiedzi