Skocz do zawartości

Serce indycze, ...- dla PS. DEMASONI,L. Caeruleus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

myślę, że to prosta droga do uśmiercenia Demasoni. Jeżeli chcesz mieć zdrowe ryby to trzymaj się z daleka od wszelkiego rodzaju produktów pochodzących od zwierząt stałocieplnych (wołowina, drób itp). Jak wywalisz serce to będzie ok, ale tylko dla ceruleusa. Przemyśl obsadę bo masz dwa krańcowo odmienne pod względem żywieniowym gatunki.

Opublikowano

kurcze rzeczywiście nie spojrzałem na obsadę tylko rzuciło mi się w oczy "serca"

obsada jest tragiczna i praktycznie nie możliwa do utrzymania na dłuższa metę.

odpada żywieniowo jak i pod względem agresywności.

Moja rada zmień jeden gatunek.

Opublikowano
myślę, że to prosta droga do uśmiercenia Demasoni. Jeżeli chcesz mieć zdrowe ryby to trzymaj się z daleka od wszelkiego rodzaju produktów pochodzących od zwierząt stałocieplnych (wołowina, drób itp). Jak wywalisz serce to będzie ok, ale tylko dla ceruleusa. Przemyśl obsadę bo masz dwa krańcowo odmienne pod względem żywieniowym gatunki.

Aż tak odmienne?

Ceruleus jest bardziej mięsożerny ale nie gardzi spiruliną myślę że jeśli urozmaicę dietę to przeżyją. Czy nie jest tak?

Opublikowano
kurcze rzeczywiście nie spojrzałem na obsadę tylko rzuciło mi się w oczy "serca"

obsada jest tragiczna i praktycznie nie możliwa do utrzymania na dłuższa metę.

odpada żywieniowo jak i pod względem agresywności.

Moja rada zmień jeden gatunek.

Jeśli chodzi o agresję to na razie się to nie objawi jest samiec dominujący i raczej gania własny gatunek a nie ceruleusy. Obsada jest do zmiany po postawieniu drugiego zbiornika.

Pomijając obsadę w czym się więc będą lubowały masoni czym urozmaicić dietę?

Opublikowano
nie

bo demasoni jest typowym roślinożercą.

poza tym co zrobisz z agresja dorastajacych demasonków?

Jeszcze się nie objawia