Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy miał ktoś ten gatunek w jednogatunkowym akwarium?? W akwa 140x35x50cm, juz prawie nie mam demasonów, ostatnie 4szt oddaje, i zostawie w tym akwarium właśnie red redy jednogatunkowo, jak dla mnie to są super ryby, już mam 3 samce wybarwione i każdy ma swój rewir, jak pozbęde się demasoni, myśle, że będzie jeszcze ciekawiej :wink: . Ale jestem ciekawy jakie są spostrzeżenia z trzymania ich jednogatunkowo.

Opublikowano

ja trzymam 5 sztuk w 100x40x40 (do czasu dokończenia 150x50x50) w układzie 1samiec i 4 samice. tłuką się samice między sobą (dosyć ostro) Samiec zawsze był "bonzo" i nikt mu nie podskakiwał. Wszystko wskazuje na to że w docelowym baniaku 5 redów będzie pływało sobie w samotności, więc wtedy będą bardziej kompletne spostrzeżenia. Tak czy inaczej polecam, mimo że akwa masz troche wąskie powinno byc ok

Opublikowano

No ja też planuje pózniej zmiane akwarium na większe, i jakbym nie miał red redów to wpuściłbym jednogatunkowo msobo, ale że mam już estherae to jednogatunkowe zrobie z nimi, tylko muszę dokupić kilka młodych bo mam 3 samce+2 samice :? . A właśnie, czy ten samiec wśród samic się wyróżnia(chodzi o kolory) czy się zlewają??

Opublikowano

tak wyróżnia się z wiekiem staje się coraz jaśniejszy - poczynając od płetwy grzbietowej i piersiowych a na łuskach skończywszy.