fotograf123 Opublikowano 27 Listopada 2008 #1 Opublikowano 27 Listopada 2008 Witam wszystkich mam 12 szt. caeruleusów w kotniku. Samice odstawiłem na 7 dni od wczoraj rano zaczerła wypuszczać po 3-4 rybcie na chwile żeby popływały, a dzisiaj rano już wszystkie pływały same w kotniku. zobaczyłem że zaczyna sie interesować jedzeniem to ją spowrotem do akwarium. reszta ją przyjeła ok.... Tak chciałem sie podzielić....... Cytuj
yaro Opublikowano 27 Listopada 2008 #2 Opublikowano 27 Listopada 2008 gratulacje a teraz zastanawiaj się co zrobić z narybkiem Cytuj
fotograf123 Opublikowano 27 Listopada 2008 Autor #3 Opublikowano 27 Listopada 2008 jak to co ?. podrośnie i do akwarium w 160 litrach mam 6szt. ( 2szt lombardoi i 4szt caeruleus-a). to sie chyba czesc zmieści... a reszte sprzedam lub oddam w dobre rece ale to nie teraz.... Cytuj
freelanc3r Opublikowano 27 Listopada 2008 #4 Opublikowano 27 Listopada 2008 2szt lombardoi nie mam pytan ty zamiast myslec co zrobic z narybkiem pomysl co zrobic z lombardzkim Cytuj
Darjush Opublikowano 27 Listopada 2008 #5 Opublikowano 27 Listopada 2008 Moje gratukacje jak jestes z okolic Olsztyna to daj znac ja chetnie "urozmaice" obsade moje akwa:) Cytuj
szulo Opublikowano 27 Listopada 2008 #6 Opublikowano 27 Listopada 2008 gratulacje ale z tym lombardzim to faktycznie coś zrób Cytuj
yaro Opublikowano 28 Listopada 2008 #7 Opublikowano 28 Listopada 2008 po co? to lombardzki zrobi porządek z coreluskiem. po drugie tyle się słyszy o haremach a ludziska dalej myślą że pary to doskonałe połączenie dla pyszczaków. zresztą ciekawe czy płeć lombardów już jest rozpoznana czy dalej są nierozpoznane. A jakie masz akwarium? oczywiście nie kotnik Cytuj
fotograf123 Opublikowano 28 Listopada 2008 Autor #8 Opublikowano 28 Listopada 2008 Dobra oświećcie mnie o co wam chodzi .... co jest nie tak z lombardoi ?????????. akwarium to już pisałem 160l. a kotnik to 20l. rozumiem że lombardoi nie koniecznie powinny być z caeruleusami ?. tak.... :?: :?: :?: :?: lombardoi mam tylko pare. a caeruleusa mam 4 szt. i nie ukryywam że lombardoi mi sie bardziej podobają. jeżeli wytrą mi sie lombardoi to raczej one zdominują akwa.... pozdrawiam... Cytuj
yaro Opublikowano 28 Listopada 2008 #9 Opublikowano 28 Listopada 2008 Dobra oświećcie mnie o co wam chodzi. o to że chcąc trzymać ryby, powinniśmy zastosować się do pewnych zasad. Po pierwsze - dobranie obsady w haremy 1 samiec na 3,4 samice Po drugie - dobranie obsady dopasowanej żywnościowo - połączenie mięsożercy z roślinożercą jest niedopuszczalne. Po trzecie - dobranie obsady pod względem terytorialności i agresywności wszystko u Ciebie jest na opak. Cytuj
fotograf123 Opublikowano 28 Listopada 2008 Autor #10 Opublikowano 28 Listopada 2008 Dobra oświećcie mnie o co wam chodzi. o to że chcąc trzymać ryby, powinniśmy zastosować się do pewnych zasad. Po pierwsze - dobranie obsady w haremy 1 samiec na 3,4 samice Po drugie - dobranie obsady dopasowanej żywnościowo - połączenie mięsożercy z roślinożercą jest niedopuszczalne. Po trzecie - dobranie obsady pod względem terytorialności i agresywności wszystko u Ciebie jest na opak. caeruleusa dostałem i nie wiedziałem że nie może być razem z lombardoi. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: rozumiem że lombardoi jest drapieżnikiem (nie wiedzialem). co kolega proponuje zrobić :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi