Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
AquaMedica PH 2000 to nie mam przekonania czy utrzyma się na samych przyssawkach na bocznej szybie. Chyba, że ktoś ma już coś takiego zamontowane właśnie w ten sposób i wszystko ładnie pięknie działa.

Nie ma szans aby utrzymał się na bocznej szybie, te przyssawki są bardziej od tego aby położyć go na szybie niż powiesić na bocznej. Niestety w akwarium nie masz tego jak położyć na piasku, ja rozwiązałem to tak że ustawiłem tą pompę na płaskim kamieniu.

Opublikowano
AquaMedica PH 2000 to nie mam przekonania czy utrzyma się na samych przyssawkach na bocznej szybie. Chyba, że ktoś ma już coś takiego zamontowane właśnie w ten sposób i wszystko ładnie pięknie działa.

Nie ma szans aby utrzymał się na bocznej szybie, te przyssawki są bardziej od tego aby położyć go na szybie niż powiesić na bocznej. Niestety w akwarium nie masz tego jak położyć na piasku, ja rozwiązałem to tak że ustawiłem tą pompę na płaskim kamieniu.

Nie zgodzę się. My używamy tych głowić jako filtrów wewnętrznych i trzymają się na bocznych szybach. Można podjechać i zobaczyć in situ.

Nie twierdzę, że przyssawki są hiper super bo nie są, ale dają radę tak samo jak przyssawki u innych głowic.

W tej chwili używam ich w dwóch zbiornikach- 700 litrów z C. Fronstosa i 1080 litrów z ''Red Pacu'' i dają radę.

Opublikowano

Ja powiedziałem ze swojego doświadczenia - może miałem jeszcze słabsze te przyssawki, niż w innych, skoro u Was trzymają istnieje szansa że i u innych się będą trzymały, chyba że tak jak i u mnie nie dadzą rady.

Opublikowano
Ja powiedziałem ze swojego doświadczenia - może miałem jeszcze słabsze te przyssawki, niż w innych, skoro u Was trzymają istnieje szansa że i u innych się będą trzymały, chyba że tak jak i u mnie nie dadzą rady.

Reasumując można stwierdzić, że przyssawki albo będą, albo nie będą trzymały co zresztą wydaje się być norma w 100% przyssawek w jakimkolwiek sprzęcie wyposażonym w przyssawki.

Opublikowano

Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Wymyśliłem sobie, że Power Head normalnie przyczepiony na przyssawkach i z oryginalną przystawką filtrująca opartą o jakiś głaz wystarczająco zabezpieczy głowicę przed zsunięciem się na dół. No chyba że się kompletnie odklei i całość poleci.