Skocz do zawartości

cichy i dobry filr wewn. do 240 l?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SHOGUN, pracujesz dla Eheima? :mrgreen::twisted:

Moim zdaniem duuużo za słaby ten filterek. Przez moment miałem w 100cm filtr o przepływie 550l. Śmiech na sali, woda się nawet nie ruszała. Przy 120cm będzie tak samo z eheimem. Jeśli on tej wody nie ruszy, to co ma ściągnąć syf do filtra? chyba nie deszczownia :wink:

EDIT:

Lexo, ale serio jest za dużo :wink: przy takiej obsadzie to ten eheim sam zrobi kupkę, zanim coś zdziała

Opublikowano

Nie pracuje i nie chciałbym 8) - przypomnę tylko że przepływ to nie wszystko, bo mogę się założyć, że ten http://www.allegro.pl/item497740204_bio ... ml#gallery będzie wydajniejszy od http://www.allegro.pl/item496005526_fil ... 0l_fa.html

Lexo, ale teraz widzę że EHEIM odpada - przy 10szt. dałby radę

O szucie też zapomnij i o Fluval'u 4+.

Weipro TC-2500 albo Atman AT-203 - innej opcji nie znam

pzdr.

Opublikowano

Atman tez jest głośny z tego co koledzy piszą w dodatku duży...weipro także

A czemu o szucie zapomnieć??

No to wychodzi na to, że żaden nie jest dobry i kolega nic nie kupi :mrgreen:

Opublikowano

jednak moj sen jest najwazniejszy i musze sie wysypiac ;) takze weipro i atman odpada. mysle nad jakims aquaszutem moze 1000 n albo aqualem 1000 cos tam.

prosze uwzglednic ze teraz pracuje fan3+ .

jeszcze raz dzieki za pomoc w doborze :)

Opublikowano

o szucie 750 zapomnieć, bo z taką ilością ryb jego też braknie.

Ja atmana mam postawionego na dnie, dzięki temu nie dotyka żadnej ścianki akwarium i to go bardo wyciszyło - dla porównania: jak otworzę szafkę z kubełkiem, to jest o wiele głośniej.

pzdr.

Opublikowano
A teraz moje podsumowanie, za które pewnie mars mnie zatłucze :roll: :

Eee tam co najwyżej bana na tydzień zarobisz i minucha do profilu :wink::lol:

wracając do tematu to aby dmuchało i było kulturalnie to

skoro gremialnie stwierdziliśmy :wink: że eheim i szut odpada a Ayaman i Weipro za głośny to

Fluval 4+ jak pisałem minimum no i pogrzebac trezba jak w podanym przezemnie linku.

Nie znam tego Resuna co podawaliście w linkach z alledrogo ale podobną budowę wraz z przystawką filtrującą ma z Hagena PH 802 tyle że jest od tego resuna cztery razy droższy. Z tm ze jest to bdb sprzet przez lata uzywany przez wielu i oprócz ceny to uwag nie stwierdzono .. np poza tym ze oryginalne wkłady do przystawki filtrującej są do bani ale je można bezproblemowo taniej i skuteczniejzastapić watą serowską

Opublikowano

Tak śledzę ten temat nie chcąc zakładać nowego podobnego bo mam podobne wymagania co kolega z tym,żeja bym jeszcze wolał mały....ale z tego co piszecie to można mętlika dostać i nie wiadomo który w końcu wybrać :mrgreen:

Opublikowano
Tak śledzę ten temat nie chcąc zakładać nowego podobnego bo mam podobne wymagania co kolega z tym,żeja bym jeszcze wolał mały....ale z tego co piszecie to można mętlika dostać i nie wiadomo który w końcu wybrać :mrgreen:

Dokładnie. Ja też chcę zmienić filtr, myślałam nad aquaszutem 750 z gąbką do oczek, ale skoro słabo zaciąga to już sama nie wiem.

Opublikowano
jednak moj sen jest najwazniejszy i musze sie wysypiac ;) takze weipro i atman odpada. mysle nad jakims aquaszutem moze 1000 n albo aqualem 1000 cos tam.

prosze uwzglednic ze teraz pracuje fan3+ .

jeszcze raz dzieki za pomoc w doborze :)

Tylko nie ten tandetny aquaszut n 1000 !! mam takiego, leży w szafie -przecież to totalna pomyłka. aquaela 1100 mam w zbiorniku i nie narzekam. Z pewnościa będzie lepszy od szuta.