Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!!!jestem w trakcie tworzenia mojego pierwszego zbiornika malawi i oczywiście pierwsze za co sie zabieram to tło strukturalne:)!!będąc ostatnio w pracy znalazłem kilka worków ceresitu cx 5!!!moje pytanie brzmi czy mogę z tego ceresitu

http://www.netgips.pl/index.php?products=product&prod_id=479

zrobić tło wewnętrzne(czy nie zaszkodzi przyszłym mieszkańcom zbiornika) ??szkoda mi wydawać pieniążki na cr 65 jeśli mógłbym wykorzystać wyżej wymieniony ceresit!!!proszę o poradę!!! i z góry dziękuje!!!

Opublikowano

już ktoś chyba tego używał - natomiast nie wydaje mi się aby ktoś opisał funkcjonowanie tego w akwarium i nie mam pewności, jednak wydaje mi się że pomimo tego ze na początku tamtej rozmowy byłem przeciwko - to potem przyznałem rację ze może to zafunkcjonować.

Opublikowano

Ja ruszałem ten temat i faktycznie było wiele kontrowersji ale zadałem pytanie producentowi by rozwiać wszelkie wątpliwości a w szczególności co do jednej czy ma atest na kontakt z woda pitną, a więc ma taki sam atest jak cr65. Wiem że z cx5 tło robiła jakaś dziewczyna jeśli dobrze pamiętam to nick koteczek lub monika. CX5 ma tylko jedna wadę jest szybko wiążący dokładnie nie wiem co producent ma na myśli pisząc na opakowaniu "czas wiązania ok 4min" ale nasuwa mi to tylko jedno myśl trzeba szybko pracować hehe, no chyba że rozrobi się bardziej rzadszą masę. Jeśli chodzi o mnie to tez za jakiś czas będę robił tło i bardzo poważnie rozważam użycie CX5 z dwóch powodów opakowanie 5kg cena około 30zł no i ogólna dostępność bo mieszkam koło praktikera, obi, castoramy, leroy i wielkiego składu budowlanego i niestety nikt z tych 5 punktów nie sprowadza CR65. A CX5 jest wszędzie. Mam nadzieję ze rozwiałem twoje wątpliwości.

Opublikowano

przede mną też budowa tła to kolejnego akwa więc i ja spróbuję z tym produktem, potem postaram się opisać co i jak z tego wyszło, a czym więcej osób napisze to może znajdziemy alternatywę dla cr-a

Opublikowano

ok dzięki wielkie!!wszelkie wątpliwości rozwiane więc jutro zaczynam zabawę z moim tłem :D !!!pozdrawiam

Opublikowano

mam nadzieje ze opiszesz to na forum bo jak by nie było jestem zdecydowany na CX5 ale nurtuje mnie problem z tym tekstem na opakowaniu "czas wiązania ok 4 minuty".

Opublikowano
mam nadzieje ze opiszesz to na forum bo jak by nie było jestem zdecydowany na CX5 ale nurtuje mnie problem z tym tekstem na opakowaniu "czas wiązania ok 4 minuty".

wydaje mi się że te 4 minuty dotyczy wiązania cx gdy się juz go uzyje na ścianie, wątpię aby sechł tak szybko w wiadrze :)

budowlancy nie mieli by czasu na uzycie go a on już by wsychał.