freelanc3r Opublikowano 9 Listopada 2008 #1 Opublikowano 9 Listopada 2008 witam chcial bym sie zapytac forumowiczow, czym dokladnie odmulacie dno ja majas drobniutki piasek kwarcowy proboje odmulac jakims zwyklym bajerem z allegro, ale niestety idzie tym strasznie slabo i czesto trzeba wciagnac troszke piachu by wciagnac kupska.... sa jakies fajne odmulacze ktore wylapuja kupska bez piachu, lub z jego minimalna iloscia? cena nie gra roli, wole zaplacic 100zl niz 5zl i meczyc sie tak jak teraz P.S. obecine mam taki PRO odmulacz... http://www.allegro.pl/item472316653_odmulacz_z_pompka_ok_2m_dlugosci.html Cytuj
makok Opublikowano 9 Listopada 2008 #2 Opublikowano 9 Listopada 2008 najlepszym odmulaczem jest "wąż zwykły gumowy" wysysa wodę z gów...ami... przy podmianie wody... lepszej metody nie ma jak wyssie piachu to po 5-iu razach dosypujesz i luz... te odmulacze to marketingowe hiciory... zasiliłeś komuś kieszeń - nie kombinuj Cytuj
yaro Opublikowano 9 Listopada 2008 #3 Opublikowano 9 Listopada 2008 ja odmulam również wężem ale jeszcze nie dosypywałem piachu pomimo tego że minął na pewno już rok, gdy postarasz się to zrobić ostrożnie to wcale tak dużo tego piasku nie weźmiesz. Co do tego odmulacza ktory masz - to jest on rewelacyjny, ja właśnie jego używam, lecz ten plastikowy kielich wylądował w kuble i używam tylko samej wąskiej końcówki, a zasysanie pompką jest bardzo wygodne. Cytuj
slawek gorol Opublikowano 9 Listopada 2008 #4 Opublikowano 9 Listopada 2008 ja mam cos podobnego diy. waz gumowy zbrojony(zeby sie nie zalamywal) a na koncu kielich do pomiaru deszczowki zbiera az milo Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi