Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym Was prosic o pomoc, wydaje mi się, że mam tylko 2 samice, wnioskuje to po kolorze płetw grzbietowych i po zachowaniu. Oto 2 zdjęcia, pierwsze przedstawia moim zdaniem samca, a drugie samice, mam rację??redredsamiecdo1.jpg

redredsamicamq6.jpg

Mam nadzieje, że przyda się to też innym.

Na co zwracać uwage przy rozróżnianiu płci?

Opublikowano

pierwsze to 100% samiec, drugie prawdopodobnie samica aczkolwiek białe końcówki płetw piersiowych mogą zwiastować niespodziankę w przyszłości. jak duże to są ryby?

Opublikowano

Dzięki za odpowiedz, ryby są wielkości od ok 4 do 6 cm. Wszystkie (7) mają płetwy piersiowe jak na 1 zdjęciu - białe. A tylko 2 wyglądają jak ta na dole, i mówisz, że możliwe, że i tak to mogą byc samce??

Opublikowano

jak mają 6 cm to nie - powinny już mieć jakieś ślady bielenia płetw itp. U mnie samice też mają końcówki piersiowych białe ale one mają 1,5 roku

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Chciałbym odświerzyć wątek, ponieważ został on odblokowany :D. Mam nadzieje, że rozwinie się tu dyskusja na temat rozróżniania płci u maylandia estherae red red, jest to dość popularna ryba i fajnie by było jak można by se wejść w taki wątek i sobie sprawdzić co się ma w akwa :wink: . Zobaczymy jak to wyjdzie, pozdrawiam

Opublikowano

Można se wejść w artykuły, sprawdzić co się ma w akwa i też będzie fajnie... nie dublujemy informacji, których znalezienie trwa mniej niż 30s.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.