weed Opublikowano 11 Października 2008 #1 Opublikowano 11 Października 2008 Czy ktoś zna, hoduje itp. Pseudotropheus'a macrophthalmus'a ? Chciałbym dowiedzieć sie czegoś więcej o tym gatunku ale ciężko znaleźć jakieś sensowne informacje i zdjęcia nawet na stronach zagranicznych, że o polskich nie wspomne... za wszelką pomoc wielkie dzięki;]
yaro Opublikowano 11 Października 2008 #2 Opublikowano 11 Października 2008 Z tego co znalazłem na stronach zagranicznych to krótka informacja że ryba której nie ma w sprzedaży. Więc jest tak mało informacji bo chyba nikt tego nie ma a najlepsze że jak zacząłem głębiej szukac to wchodzę na strony www.CIA.gov
weed Opublikowano 11 Października 2008 Autor #3 Opublikowano 11 Października 2008 No wlasnie gościu ( nowa nieznana mi dotąd hodowla w Szczecinie)w cenniku pisze, że ma... a że jutro ide go odwiedzić, to chciałem wiedzieć coś o tym gatunku (z którym nigdy wczesniej sie nie zetknąłem)... W sumie jest też opcja, że mogło mu sie cos pokiełbasić bo pisze też że ma pyszczaki śnieżne, niebieską zebrę, itd;] ... zresztą... proszę o to link http://ryby-tropikalne.wizytowka.pl/
danielj Opublikowano 11 Października 2008 #4 Opublikowano 11 Października 2008 Jest to jedna z odmian troheopsa , więc do łagodnych nie należy:) A co do tej hodowli....hmmmm. Jeśli ktoś pisze takie nazwy: Pyszczak cesarski Pyszczak Chełmiasty Pyszczak Cytrynowy Pyszczak Lombardzki Pyszczak Rdzawy Pyszczak Śnieżny Pyszczak Venustus Pyszczak Zebra niebieska Pyszczak Zebra white Pyszczak Złocisty To do profesjonalistów raczej nie należy. Po prostu , na fali popularności ryb z Malawi chce coś ukręcić dla siebie , nieważne jak to się odbije na rybach:(
mutra Opublikowano 11 Października 2008 #5 Opublikowano 11 Października 2008 powiem Ci to co mi ostatnio powiedział znajomy wet od egzotyków na moje pytania o synodontisa nyassae "Nie wiesz jak wygląda na 100%? nie szukaj bo ktoś Ci wepchnie produkt żółtych rączek pod odpowiednią nazwą i tyle bedzie z biotopu" :roll:
freelanc3r Opublikowano 11 Października 2008 #6 Opublikowano 11 Października 2008 no z nazwami troszeczke przesadzil WEED zdaj relacje (najlepiej w tym topicu) co to za hodowla itd ! pozdro
sabotage Opublikowano 11 Października 2008 #7 Opublikowano 11 Października 2008 Ja bym sprobowal, choc odwiedzil moze to nie oszlifowany diament na Polskim rynku Malawi
mutra Opublikowano 11 Października 2008 #8 Opublikowano 11 Października 2008 no z nazwami troszeczke przesadzil przesada to jest złotaczek malawijski zamiast M. auratus, albo malawik johana zamiast M.Johanii
sabotage Opublikowano 11 Października 2008 #9 Opublikowano 11 Października 2008 Przesada to myladnia afra albo yelou xD Tu jeszcze nie jest tragiczne, uzywa polskich nazw i tyle..
weed Opublikowano 11 Października 2008 Autor #10 Opublikowano 11 Października 2008 Jutro najprawdopodobniej sie tam wybiore... a jak bedzie o czym to i napisze jak było;] na chwile obecną (po przestudiowaniu cennika)to nie wydaje mi się żeby malawi było jego konikiem... we'll see;]
Rekomendowane odpowiedzi